Реклама / Ads
55| 5830 |02.03.2013 НОВИНИ

Костов мисли име за коалицията си

.
Кръщелни проблеми мъчат новото дясно семейство, което се завъртя край Иван Костов. След като избягаха от СДС и сформираха "Единство" Надежда Нейнски и Мартин Димитров търсят най-подходящия начин да се обвържат с Командира за изборите, които се оказаха два месеца по-рано след неочакваната оставка на кабинета "Борисов".
 

Вече е ясно, че Командира и последните седесарски люспи ще играят заедно на 12 май, отбелязва "Стандарт". Въпросът е как да се казва коалицията и как да се разпределят местата в листите. "Синьо Единство" или "Коалиция Сините". Това са двата работни варианта на коалицията, която готвят ДСБ и „Единство”. Как точно ще се казва обединението обаче ще стане ясно до 12 март. Това е крайната дата, в която движението, което създадоха Нейнски и Димитров, има право да се регистрира като партия.

„Като има новини, ще ви кажа. Технически работи като това дали ще успеем да се регистрираме като партия не мога да коментирам”, каза пред „Стандарт” лидерът на „Единство” Христо Панчугов. Той не отрече, че има няколко варианта за име на дясното обединение. „Не ни се влиза в битка да запазваме името „Синя коалиция”, призна той. Десни шамани твърдят, че ако Надежда и Мартин не успеят да станат партия преди изборите, тяхното име ще бъде добавено към коалицията. Например "Партия Сините – Единство". След изборите двете формации имат намерение да се обединят в обща партия.

До три-четири седмици трябва да стане ясно и къде в листите на ДСБ ще бъдат вместени хората на Нейнски и Димитров. Засега само Иван Костов е подредил кандидат-депутатите си. Командира лично води листи в Пловдив и София.

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов пък се гневи, че Костов и Димитров искат да сложат ръка на синьто. „Двамата се опитаха да приватизират Синята коалиция, като я регистрираха с личните си имена. Сега, ако искат да вкарат в името на тяхната коалиция синия цвят, един от цветовете на дъгата, дали ще е морално”, пита се той. В СДС също са яхнали предизборната вълна. Партията няма да има време да прави вътрешни избори, за да реди депутатските си листи, както е по устав. Кандидатите ще се пресяват от Националния съвет. До седмици ще стане ясно кои ще са коалиционните партньори на сините в изборите. Засега се чака Касим Дал да каже дали ще подпише с тях. „Ако някой иска да идва при нас, трябва да се съгласи, че обединението ще се казва Съюз на демократичните сили”, категоричен е Кабаиванов.

Засега той не казва категорично дали ще бъде поставен да води депутатска листа. Когато стана лидер на СДС, той обясни, че няма да става народен представител. „Нищо не съм решил, като има новини, ще ги съобщим”, категоричен е той. Ако Кабаиванов реши да води листа, той ще трябва да излезе в отпуск, тъй като е и кмет на Карлово.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 133| 7169 |28.02.2013 Костов: Не приемам призиви за анархия и комунизъм . 1| 5634 |27.02.2013 Алма матер размисли за високите такси . 77| 12420 |25.02.2013 23-ма избягаха от Костов . 83| 5877 |25.02.2013 Костов: Депутатите не са стотинки в джоба на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads