Реклама / Ads
4| 4456 |22.03.2015 НОВИНИ

Костов: Над 1 тон е взривилият се тротил в Иганово

.
Георги Костов
Все още не може да се каже окончателно, но предполагаемото количество на тротила, който се е взривил в землището на село Иганово, е над 1 000 килограма, каза пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, след заседанието на Кризисния щаб на мястото на тежкия инцидент, предаде "Фокус".
 
Има много версии, които са издигнати, но на този етап не можем да коментираме, каза още Костов. По думите му, не се изключва нито една версия и ще се изследват всички вероятни причини. Към момента не можем да кажем, че имало саботаж, но не можем да отхвърлим тази вероятност, каза още главният секретар на МВР. Снимките от безпилотните самолети, който днес обследваха района показват, че е имало авария, каза още Костов.

По думите му, складът, където са се съхранявали боеприпасите го няма, тъй като е временен и не е масивна постройка. Няма други материални щети, каза още главният секретар на МВР. По думите му, в склада ще се влезе, след като периметърът бъде обезопасен. Към момента периметърът не е обезопасен, за да започнат процесуално-следствените действия в целия обем, в който се изисква, каза още Георги Костов.

Той каза, че ще се изкача 24 часа след взрива, ще се направи проверка от компетентните технически лица и, когато няма никаква заплаха за служителите, които извършват процесуално-следствените действия, те ще започнат. Предполагам, че това ще стане в утрешния ден, каза още Костов. По думите му, към момента на мястото на взрива пожар няма, ситуацията е овладяна, няма никаква заплаха за гражданите от близките населени места. Ще има Кризисен щаб и утре, ако има промяна в оперативната обстановка, каза още Костов. По думите му, самият факт, че при такъв взрив няма пострадали съседни сгради и взривът е относително локализиран, означава, че някой е мислил и е взел подходящо решение, когато е строен този завод.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5286 |18.03.2015 Георги Костов: За 23 години сме загубили 32 000 хектара гора . 31| 5813 |14.03.2015 Иван Костов: Осем пъти разбиваха къщата ми . 2| 4901 |24.02.2015 Г. Костов: Има нарушения и при "законната" сеч . 1| 5001 |18.02.2015 Георги Костов: Ямболската полиция е първа по успех в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads