Реклама / Ads
106| 6145 |13.07.2012 НОВИНИ

Костов обяви Борисов и Цветанов за провокатори

.
Иван Костов
Внушавал се страх от бъдещи репресии сред събранията на съдиите, за да гласуват за спуснатите от властта кандидати и да изберат нов, послушен ВСС, смятат сините.
 

Провокациите на управляващите спрямо независимата съдебна власт ще доразрушат българската съдебна система и ще се отразят негативно на образа на нашата страна, предупреждава Синята коалиция, обяви в декларация в НС лидерът на ДСБ Иван Костов.

В декларацията се казва, че вчера за пореден път ВСС изпълнил политическа поръчка и компрометирал отново себе си като съдебна власт.

"С решението си да уволни съдия Мирослава Тодорова, която е и председател на Съюза на съдиите в България, ВСС предизвика остри реакции у съдиите, медиите и обществеността, защото прилага двоен стандарт, уволнява един съдия за забавени мотиви за дела, прави забележка на друг за 43 сходни нарушения, за един съдия не приема мотива за натовареност, за друг го приема в зависимост от публичните му позиции. Месеци наред вътрешният министър води публична война с уволнената съдийка под формата на загриженост за съдебната система. Министърът се разправя с неудобните за властта магистрати и поставя на ключови местаи свои приятели и послушници", каза още Костов.

Считаме, че сме изправени пред най-груба провокация. Провокаторите са премиерът и дясната му ръка, г-н Цветанов, а целите им са да прехвърлят своята отговорност за жалкото състояние на съдебната система върху отиващия си и силно компрометиран ВСС и да внушат страх от бъдещи репресии сред събранията на съдиите, за да гласуват за спуснатите от властта кандидати и да изберат нов, послушен ВСС, заключи лидерът на ДСБ.

Продължавате да живеете в някакво небитие, което е опасно за нашата страна, нашият вицепремиер така се е откъснал от този свят. Все по-малко хора ще ви вярват, констатира още Костов, обръщайки се директно към вътрешния министър цв. Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 102| 6304 |13.07.2012 Борисов: Тарикатлъкът с неплащането на здравни вноски приключва . 96| 16152 |12.07.2012 Сесил Каратанчева забърка Бойко Борисов в секс скандал . 104| 8675 |10.07.2012 Вл. Каролев: Добре е Иван Костов да си мълчи за цената на тока . 21| 7668 |10.07.2012 С обяви за водопроводчици набират секси българки в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads