Реклама / Ads
41| 6527 |11.02.2009 НОВИНИ

Ив. Костов: Обвинения ми отправя човек, който е бил "муле"

.
Като клевета определи Ив. Костов обвинението за "топла връзка" между него и Б. Борисов. Разговори между опозицията имало, но не "тайни". Икономическата криза щяла да е с размера на Великата депресия, прогнозира той.
 

 

Помните ли какво е досието на човека, който разпространява клевети по мой адрес за бизнес връзка между мен и Бойко Борисов чрез "Си Банк", попита по БТВ бившият премиер Иван Костов по повод изявлението на К. Добрев от БСП за топла връзка между двамата опозиционни лидери. Костов, който призна, че съхранявал в "главата си" много досиета, отказа да отговаря на обвинения, които той квалифицира като нелепи и лъжливи, при това подхвърлени от човек, който бил "муле" и пренасял през границата незаконни суми пари.

По повод на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Чикаго, Костов коментира, че пред публика на човек му падали много задръжки, контролът върху него отслабвал, той се вливал в хората, които му влияели много силно и направи уговорка, че и той самият е изпадал в подобно положение. Костов обясни, че във всяка публична проява политикът трябвало да може да се държи и като актьор. Ние наистина сме се разбрали, че имаме общ противник, че трябва да му се скъси мандата в управлението, потвърди бившият премиер, според когото удължаването на това управление саботирало бъдещето.

Лидерът на ДСБ изрази оптимизъм по повод предстоящия вот на недоверие срещу кабинета на тройната коалиция. Водят се разговори между опозиционните сили, не "тайни", както твърдят медиите, но не ги водим чрез средствата на масова организация, обясни Костов по повод комуникацията между опозицията. Поведението на Яне Янев обаче той определи като странно, от него трябвало да се поиска обяснение, защото той действал като пощенска кутия на ДАНС, в която ДСБ нямали никакво доверие. Върху много разследвания е сложен похлупак, а тези чадъри спират и европейските фондове в България, обяви лидерът на тъмносините, казвайки, че има политическа корупция на много високо ниво. В НС и в изпълнителната власт имало и много честни хора, които не искали да вървят срещу правилата, призна той. Костов обаче посочи, че опозицията е трябвало да получи председателския пост в Комисията по корупция, за да се демонстрира желание да се види "гредата в собствените очи".

Защо говорим за 2001 г., след като на вратата ни чука най-голямата криза, попита Костов по повод твърдението, че тогава Л. Шулева и Н. Свинаров искали коалиция с десните, а тя за такава се заговаряло чак сега, 8 години по-късно. По този повод Иван Костов заяви, че не може да дава обяснения за действията на друго ръководство на СДС.

По повод икономическата криза, която лидерът на ДСБ смятал за най-важната тема, той заяви, че светът бил объркан, а малцина били тези, които говорели разумно за нея. Тя можела да е по размерите на Великата депресия, а следващите години се очертавали много трудни за България. Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 4850 |12.01.2009 Ив. Костов: Министерската некадърност се плаща от всички . 86| 4579 |07.12.2008 Ив. Костов: Вече се работи за обединена опозиция . 50| 5616 |03.12.2008 Иван Костов: НДСВ са употребени от БСП . 84| 5283 |29.11.2008 Иван Костов: Искаме да създадем дясна изборна коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads