Реклама / Ads
146| 6599 |03.02.2011 НОВИНИ

Ив. Костов: Отношенията сини-управляващи стават все по-лоши

.
Ив. Костов
Цялото управление на ГЕРБ се срива в плоскостта на професионализма; пошлостта дрънчи за криза; за да се спаси лицето на един министър, всички бягат от отговорност. Каква зърнена криза на страна-производител!, възкликна лидерът на ДСБ.
 

Когато се бяга от отговорностите на властта, това демотивира всички останали, заяви по НТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Всеки човек е важен, коментира той случая в Горна Оряховица, ние не сме принадлежни към културната система, която погазва човешкото достойнство. А този проблем не се решава, НС бяга от него, крият съдебно-медицинската експертиза, за да се спаси лицето на един министър, в случая Цветанов, коментира Костов, според когото преди Цветанов да съди хората, е трябвало да се позове на истниски компетентните, като съдебен медик, напр. Това е пълно опошляване на нещата, това е гавра, тържество на пошлостта и колкото повече се говори по-него, толкова по-зле. Няма държава, която да върви напред при такова положение, констатира Костов.

Цялото управление на ГЕРБ се срива в тази плоскост, каза той. В момента, в който кажеш истината в България, започват да те атакуват, добави лидерът на ДСБ. Крупен монополист има в областта на зърното; очевидно има картелно споразумение, картелът е вдигнал цените повече от 3 пъти, а световната цена от януари м.г. се е вдигнала със 100 долара. Нашата цена превишава на практика световната, съобщи той. Това е абсурд и пълна безотговорност. Каква зърнена криза на страна-производител! Това е пошлостта, тя дрънчи за криза!

Да каже Б. Борисов кой е виновен за това, призова Костов, защото българинът, 20 пъти по-беден от американеца, плаща цена на хляба, равна на тази на американеца. За да може едни хора да правят големи пари. Ако правителството атакува мощно този сектор, ще се справи веднага, установи тъмносиният лидер.

Ние сме се превърнали в основен противник на ГЕРБ във властта по места и аз не съм го разбрал, констатира Костов, който обикалял из страната. Никой не се занимава с червените кметове, основен противник са им сините. Отношенията между ГЕРБ и Синята коалиция с всеки изминал ден стават все по-лоши; вероятно ни фиксират като сериозен опонент на следващите избори. Това няма да стане. Властта не е дадена, за да се мачка политическия противник, вкл. злоупотребявайки с власт. Но ние не сме противници, а конкуренти, обясни той.

Има страх от един вътрешен министър и вицепремиер; този страх е типичен за полицейската държава. Като европеец най-силно ме възмущава полицейския произвол и насилието, констатира Костов. Време е да се опомним и да се сетим, че сме граждани, каза той. Основният начин, по който мафията манипулира хората, е страхът и когато управляващите започнат да използват такива средства, те заприличват на нея. Демократична държава ли е тази, която подслушва половината си население, попита Костов.

Не вярвам БСП да изкара хора на улицата, каза той. Хората обаче излизат на улицата сами, никой не ги изкарва, те са водени от вътрешен мотив; никой не е стимулирал гражданските чувства на хората през 1996 година.

Лидерът на ДСБ направи уговорката, че в управлението има хора, които работят по правилния начин и не губят подкрепата им.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 129| 9149 |24.01.2011 Иван Костов: Някой крие истината . 39| 6225 |20.01.2011 Сините гласуват "въздържал се", остават до Борисов . 135| 8747 |17.01.2011 Костов: Целта на "СРС-гейт" е Борисов да клекне пред Русия . 63| 4726 |14.01.2011 Ив. Костов: Тезата за частни СРС-та е будалкане на общественото мнение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads