Реклама / Ads
100| 7167 |10.04.2013 НОВИНИ

Костов поискал над 1 млн. лв. от Нейнски за участие в изборите

.
Иван Костов, лидерът на ДСБ Източник: Булфото
Иван Костов поискал от Надежда Нейнски и Мартин Димитров над 1 млн. лв., за да може "Синьо Единство" да участва заедно с ДСБ в коалиция на изборите на 12 май.
 

Това съобщи пред в. "Преса" Ваньо Шарков, който е участвал в преговорите между "Синьо единство" и ДСБ. Самата Нейнски не съобщи сумата, която й е поискал Командира за участие в изборите, а само, че е трябвало парите да бъдат внесени веднага.

Разминахме се по отношение на визията и начина, по който трябва да се формира единната десница, каза за разрива си с Иван Костов Надежда Нейнски.

На първо време и двамата искахме едно и също и затова тръгнахме заедно. Смятахме, че двата политически субекта ДСБ и "Синьо единство" след изборите трябва да се слеят в една формация. В процеса на преговорите се разбра, че ДСБ си го представя по друг начин - един политически субект (ДСБ), към който всички гравитират и се вливат в него, обясни Нейнски.

Тя смята, че с годините проектът на Костов ДСБ не е успял да покаже своята жизненост и не е могъл да събере представителност в страната.

В един момент преговорите стигнаха до точка, в която се видя, че няма доверие между двете страни. Казаха ни в очите: "Ние ви нямаме доверие и затова трябва да ни внесете парична гаранция", обяснява Нейнски. Костов поискал гаранцията да бъде внесена веднага. Евродепутатката обаче отказва да посочи точната сума.

Разочарована съм много. И от себе си. От това, че повярвах, че може да се случи нещо. Но аз няма да спра, ще продължа да работя за единната десница, категорична е Надежда Нейнски. И допълва: Не е лесно да изградиш отново мостове там, където е имало пожар.

Запитан дали Костов е поискал повече от 1 милион лева гаранция за изборите,  Ваньо Шарков, който е участвал в преговорите между "Сниьо единство" и ДСБ, заявява, че наистина в този размер е определено съучастието за кампанията, което Костов посочил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 86| 6628 |09.04.2013 Костов: Оставката на Цветлин Йовчев не е добър знак . 159| 5555 |08.04.2013 Доходи, работа и сигурност, обеща Костов . 119| 6549 |06.04.2013 Костов упрекна ГЕРБ: Нито една грешка не признаха . 23| 6853 |05.04.2013 От партията на Нейнски: С ДСБ не водим разговори за коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads