Реклама / Ads
105| 5982 |22.11.2010 НОВИНИ

Костов: Покана за Шенген е атестатът за министър Цветанов

.
Иван Костов
Дали министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е успял в усилията си да се пребори с корупцията и организиранета престъпност ще разберем, ако получим покана за Шенген. Това заяви Иван Костов на брифинг на ДСБ в централата на партията.
 

Според него влизането в това европейско пространство ще бъде атестатът доколко вътрешният министър се стравя с тежките проблеми, свързани с организираната престъпоност у нас.

На въпрос дали е съгласен със Симеон Дянков, че кризата е свършила и бъде приет Бюджет 2011 в този вид, лидерът на ДСБ бе кратък: "Ела зло, че без теб по-зло".

Що се отнася до това дали ще бъде поискана оставката на финансовия министър,  ако ситуацията в страната се влоши, Костов отговори, че подобен ход с оставката на Дянков би могла да хвърли страната в политическа криза, което едва ли е най-доброто за България в този критичен момент.

Има сериозни опасения, че България ще загуби шансовете си да влезе в Шенгенското пространство заради несправяне с организираната престъпност, а отговорността ще е на ГЕРБ и на правителството, повтори Костов. Ако пропуснем възможността да влезем в Шенген ще загубим влияние и европейски средства, категоричен бе той.

Виждаме непрекъснати "катастрофи" на прокуратурата и дознанието, съдът пуска обвиняемите, продължи съпредседателят на Синята коалиция. Според него в опита си да покаже, че не е загубил енергията си в борбата срещу престъпността и корупцията ведомството на Цветанов засилва натиска, който изглежда отчаян. Забелязва се влошена криминогенна обстановка в страната и то в ситуация на криза, причините са много и най-вече - липса на реформи в съдебната система, каза Костов.

Опитът на премиерът Бойко Борисов да реабилитира режима на Живков отприщи вълна от желаещи да бъдат реабилитирани, отбеляза лидерът на ДСБ по темата за реакцията на сините политици спрямо тезата на премиера. Създава се опит проблемите да се решават не чрез закона, а чрез общественото мнение, а то не е арбитър, арбитър е съдът, отсече синият лидер. Той обясни, че смисълът на писмото на Синята коалиция до ЕНП е с призив оттам да се разграничат от тезите на премиера.

Ако главният прокурор поиска имунитета на Румен Петков ще гласуваме "за", отбеляза Костов. Но има достатъчно инструменти и НС да вземе отношение по въпроса, който, всъщност е доста стар, заяви лидерът на ДСБ по последната медийна интрига около Ваньо Танов и Румен Петков. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4851 |11.11.2010 Изпълняваме критериите за Шенген . 3| 5510 |09.11.2010 Шенген ни "носи" и нелегални имигранти . 14| 7226 |19.10.2010 Костов: Нe e добре, че Борисов мълчи за Трактора . 5| 4600 |13.10.2010 Костов: МВР няма нужда от привилегии, а от реформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads