Реклама / Ads
33| 4582 |11.06.2008 НОВИНИ

Ив. Костов: Политическото течение е полезно, само българинът се страхува от него

.
"На Божков, на тоя, на оня..."- била схемата, по която правителството на тройната коалиция харчело бюджетния излишък, обяви лидерът на ДСБ, който нямал нужда от политически патоанатом.
 

Два пъти съм показвал как се спира инфлацията, оповести по НТВ лидерът на ДСБ и бивш премиер на България Иван Костов. Той опроверга мнението, че демокрацията в България е умряла и се нуждае от патоанатомия.

Алтернатива на бюджетния излишък имало и това било намаляването на данъците. Излишъкът се харчел за нула време, а вече повече от половин година не било отчетено къде е отишъл той: "На Божков, на тоя, на оня..." - обясни схемата за харчене на излишъка Костов.

По повод купуването на гласове лидерът на ДСБ обясни, че купуването на власт ставало заради корист, но е недопустимо глобата за политическа корупция да е 2 500 лв., колкото би трябвало да е за пътно-транспортно произшествие. Голяма глоба и затвор предложи той като средство за борба с покупката на гласове. Премиерът, хленчейки, твърдял, че нямало алтернатива на тройната коалиция. Костов опроверга тази теза, посочвайки дори себе си като възможна алтернатива, защото не бил политик на прехода, а на настоящето.

Демократите оставили вратите си за общо дясно бъдеще отворени, но през тях никой не влизал, обяви още лидерът на ДСБ. Дори СДС трудно можел да пристъпи, защото на практика сините защитили ДПС, определяйки Ахмед Доган за почтен човек. Подобна квалификация била неприемлива за ДСБ. На тези врати чукали от ГЕРБ, но те пък трябвало да извървят дълъг път, преди да станат годни за сътрудничество и коалиране с автентичните десни, за каквито, оказа се, се изживяват от ДСБ. Фактът, че през отворените врати става и течение, за Костов не бил опасен, още повече, че то било полезно понякога, а и само българинът се страхувал от него.

Вторият мандат на президента Първанов бил в основата на най-лошите черти в българската политическа система, добави накрая Иван Костов, посочвайки необходимостта този мандат да приключи. Бившият премиер обаче даде твърде уклончиви и неясни отговори на водещия Коритаров, който го попита, ако държавата прилича на ЦСКА, то на какво прилича опозицията.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5006 |27.05.2008 Ив. Костов: Да започне операция "Чисти ръце"! . 19| 4964 |04.05.2008 Иван Костов: МВР не разпознава мафията като свой противник . 18| 5000 |15.04.2008 Ив. Костов: Чакайте още скандали и криза . 18| 5170 |10.04.2008 И. Костов: Боледуваме от мафия, защитник й е Р. Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads