Реклама / Ads
38| 6908 |29.04.2014 НОВИНИ

Костов си призна, че няма да гласува за Кунева

.
Иван Костов
Много се спекулира със санкциите за Украйна, каза по БТВ Иван Костов. Той обясни, че те са срещу ключови фигури от екипа на Путин, защото ЕС и НАТО ги считат за отговорни за провала на договореностите от Женева и сегашното напрежение.
 

Тези действия не зависят от България, добави той. Щетите за нас могат да се случат, ако Русия наложи санкции, спирайки подаването на природен газ. Съзнателно се крие от обществото, че ако бъдем потърпевши, то ще е от руска страна, заяви той.

И великорусите, и украйнците са братски, славянски народи, поясни той и каза, че би трябвало да имаме еднакво отношение към тях.

Не се налагат санкции обаче към ГАЗПРОМ и неговия президент, за да не се дава повод на Русия да наложи масово санкциониране. Русия обаче заплашва с това и така се вижда кой е инициаторът на агресията, каза Костов.

Основният риск не е в туристическия поток, а в онова, което всичко това причинява на българския народ. Никой не си позволява да говори на запад в категории "мразя" и "обичам", каза Костов.

Правителството ни днес е в патова ситуация и най-естествено би било да се тръгне на предсрочни избори, смята Костов по повод ситуацията у нас. Никой не може да каже как биха се държали днешните управляващи, ако имат силно, стабилно мнозинство зад гърба си. При сегашната ситуация обаче законодателят е в глуха линия. Прави са политиците да се опасяват от реформи, защото при това ниско доверие всичко ще бъде срещу тях.

Не мога да дам отговор защо хората предпочетоха Борисов пред мен, заяви още Костов. И отрече да говори в ухото на Радан Кънев. Шансът на РБ на тези избори да спечели две места е ако всяка партия мобилизира всичките си избиратели, които да гласуват с преференциите. Разбира се, че в тази ситуация аз ще гласувам за Светослав Малинов, каза Костов. И уточни: Всяка партия трябва да гласува за своя кандидат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6212 |28.04.2014 Дивизиева: Нямам притеснения; оставам в отпуск . 42| 5767 |26.04.2014 Няма как да си добър държавник, ако си слаб по история . 70| 5923 |25.04.2014 Станишев откри кампанията: На 25 май ще кажем няма връщане назад . 9| 4951 |24.04.2014 Йовчев: Няма директни заплахи за туристите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads