Реклама / Ads
7| 6354 |23.11.2011 НОВИНИ

Ив. Костов призна лекарска небрежност при починалата родилка

.
д-р Иван Костов
Ще има дисциплинарно наказание за лекарката, отказала да приеме Надежда, която е трябвало да остане в болницата. Не трябва да се гледат само правилата, лекарите трябва да са и хора, каза шефът на болницата.
 

Представяте ли си под какъв стрес работят лекарите в Шейново, попита по ТВ 7 шефът им Иван Костов. Той каза, че от болницата били в непрекъснат контакт с близките на починалата родилка. Той сам се видял с близките, предоставили им цялата документация.

По повод починалата преди един месец родилка, която излезе от Шейново и беше разкарвана по билнични заведения той каза, че има доклад от шефката на агенцията за медицински одит, в който пише, че момичето е умряло от тежка инфекция на дебелото черво. Показа го. Хирурзите в Пирогов вероятно били тези, които не са извършили операцията, акушерите не носели вина.

Изумена съм от наглостта на г-н Костов, който не прочете първата част от документа, каза майката на момичето. Там пишело, че след секциото не била направена ревизия на матката и не били наместени червата, което спряло достъпа до кръв до дебелото червото, заради което то спряло да функционира. Да не изпадаме в ситуация пациентите да коментират строго специфични теми, каза Костов. Във всяка една матка, която е родила, няма начин да не оставят следи; патоанатомът обаче твърди, че няма данни за възпаление от матката, поясни Костов по темата.

Съседи сме с близките на следващата починала родилка и ще се борим заедно, зарече се майката.

Във втория случай с 35-годишната Надежда има проявена лекарска небрежност, уточни Костов. Лекарката ще бъде наказана, а неговата съдба щяла да се решава от принципала. Слаба била преценката от лекаря, който трябвало да приеме Надежда. Имало и закъснение от страна на един от консултантите. Лекарят преди всичко трябва да бъде човек, коментира Костов темата за избран и платен екип.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5541 |23.11.2011 М. Димитров: Един ден, оттегля ли се, няма да се сърдя като Костов . 48| 5616 |22.11.2011 Велчев призна, че губят битката с корупцията . 55| 5981 |22.11.2011 Прошков се пропил, обвинявал Костов за краха си? . 40| 7465 |20.11.2011 Д. Стоянов бил вторият Трайчо Костов; евтинко можело да го отстранят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads