Реклама / Ads
97| 7277 |26.01.2013 НОВИНИ

Ив. Костов: Аз не съм истински смел човек

.
Иван Костов
Може би по-скоро нося някаква детска наивност, че нищо няма да ми се случи. Не ми е забавно от това, което се случва в парламента, но го търпя.
 

Това заяви по НТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Младите и вече не съвсем младите в ДСБ са мои ученици, те са готови да поемат сериозни политически отговорности; такива са Светослав Малинов, Радан Кънев, изреди Костов. Един политик първо трябва да успее в професията си, да се е доказал в областта си, трябва постепенно да расте отдолу в политиката, за да натрупа опит. В теорията на лидерството има спор - раждат ли се лидерите или се създават след подходяща подготовка, обясни Костов. В сегашна България трябва да си много голям куражлия, за да кажеш на хората: Следвайте ме!, смята той.

Аз не съм истински смел човек, а по-скоро някакъв храбрец, който не оценява винаги опасността, призна Костов. Може би нося някаква детска наивност, че нищо няма да ми се случи. Това не означава, че не ме е било страх, добави той.

Носталгията по миналото има лошо въздействие върху поведението на хората, защото ги дезориентира, каза Костов. Носталгията е препятствие да гледаш в бъдещето, пречи да се направи избора напред. Носталгията е естествено нещо за човек, дошъл от социализма. Но съвременният свят е свят на промените, този, който е вперен напред и дешифрира правилно посоката, се е нагодил да се променя и промяната го води към по-добро. Връщане назад е невъзможно в глобализиращия се свят. Къде да се върнем - в разрушените къщи по селата ли, попита Костов.

Една от последиците от събитията преди седмица е, че няма политическо пространство за Касим Дал,  отчете Костов и прогнозира консолидация на ДПС. Отзад може би е Доган, който ще реди листи и ще решава политическото поведение на ДПС. Тепърва ще се види каква е ролята на Л. Местан.

Ние от ДСБ-Единство със сигурност ще бъдем едни от присъстващите политически формации в следващия парламент, заключи Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 7126 |14.01.2013 Иван Костов: Референдумът се базира на огромна лъжа . 120| 6214 |13.01.2013 Костов: Възможно е обединение на партиите в дясно . 221| 7774 |08.12.2012 Костов: Надежда е права, сините я изоставиха . 206| 6825 |01.12.2012 Костов: ГЕРБ ни е пряк съперник за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads