Реклама / Ads
76| 7081 |25.04.2012 НОВИНИ

Ив. Костов: Шоуто измести политиката

.
Иван Костов
Незаконосъобразни са действията на лицата, сключвали договорите с Россатом. Консултантът получил 173 млн за консултации от НЕК, без НЕК да има парите. НЕК били заложили по заема преносната мрежа.
 

Нямаше смисъл да ходя завчера на работа в НС, но имаше заседание, каза по НТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Шоуто в последните години било изместило политиката. Атака щеше да се разпадне, ако поддържаха искането на вот на недоверие, каза още Костов.

След 3 години забавяне ГЕРБ най-сетне отговори на нашите настоявания за проверки на АЕЦ "Белене". Незаконосъобразни са действията на лицата, сключвали договорите с Россатом. Сега прокурорът трябва да повдигне обвинения за погазване на закона, каза Костов. Щетите, нанесени на българския данъкоплатец, са огромни, смята той. Всичко, което сините били казали, се потвърдило от контролните органи. Само консултантът получил 173 млн за консултации от НЕК, а НЕК няма тези пари, взима ги назаем, каза Костов и препоръча тези пари да бъдат върнати. Важно е да се стигне до тези лица, които носят отговорност за това, което се е случило, поиска той. НЕК били заложили по заема преносната мрежа, разкри Костов.

Кредитът пък бил 11 милиарда евро, сума, която само правителството можела да вземе при 10-12% лихва от руснаците. Евентуално лицето, срещу което биха се повдигнали обвиненията, било Р. Овчаров, каза още Костов.

Предконгресното състезание в БСП да се мерят кой е по-верен на московските другари, коментира лидерът на ДСБ.

Безработицата в България е сравнима с тази в страните с огромни дългови проблеми; имаме свиващо се потребление и ужасно свиващ се инвестиционен сектор; отчетеното през януари и февруари е много тревожно. Имало и оттичане на пари извън от България, очаквали се и още.  На този фон този, който има пари, ги внася в банка. През последните 2 години ЕС е зает да решава тежките си проблеми и оголва периферията, която ще пострада най-силно, а ние сме там. От ЕС в момента не могат да дойдат положителни импулси за развитие на българската икономика.

Днес Костов щял да предложи специални мерки за защита на българския бизнес. Сините искат да се каже НЕ на опита за вдигане на акцизите на горивото, на консолидацията на общата данъчна основа. Ако у нас влиза нещо, то е благодарение на ниските данъци. По-важно от това в момента няма. Трябвало и защита на цените от господстващо положение, което унищожавало работни места.

В момента се водели преговори за Синя коалиция като правен политически съюз за в бъдеще, базирана върху СДС и ДСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 120| 7368 |23.04.2012 Иван Костов: Вотът срещу кабинета е безмислен . 128| 7739 |02.04.2012 Ив. Костов: Който снесе руските яйца в българското гнездо, да отговаря . 109| 9508 |26.03.2012 Костов: Путин да бъде по-малко мъжествен или "Белене" да стане паро-газова централа . 147| 5846 |18.03.2012 Костов: Отива си министър, противопоставил се на картел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads