Реклама / Ads
94| 6181 |07.05.2013 НОВИНИ

Ив. Костов: Ще подкрепим тези, които искат да извадят България от кризата

.
Иван Костов
Изборите не са за политиците. Хората питат за различни неща от тези, които интересуват студиата. Ние ще подкрепим правителство, което ще предприеме много силни антикризисни мерки, зарече се Костов. Приказките за нови избори вкарвали апатия и не мотивирали хората да гласуват.
 

Каква ще е обстановката в страната, ще решат избирателите на 12-ти май, а политиците трябва да го отразят в действията си, заяви по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Ако хората направят информиран избор, ще има едни решения, но останат ли безучастни и апатични, резултатът ще е съвсем друг.

Най-важно е за какво ще се прави правителство и с каква идея се отива в парламента. Изборите не са за политиците, а за да излезе България от кризата - така казваме ние и дълбоко вярваме в това, добави Костов. В страната не се говорело за същото, за което питали по студиата. Хората били шокирани от обстоятелството, че в България нямало върховенство на закона. Всички знаели какво означава монополна цена на горивата, а решението на съда по отношение на "Лукойл", напр. създало обстановка на несигурност. Те питали как да спрат децата си да напускат България.

Зад Пламен Орешарски стои строителството на АЕЦ Белене, категоричен беше Костов. Това е убийство на страната и на икономиката й, както и желанието да се национализират някакви компании. За това трябват пари, а такива няма. Това е прокризисна политика, коментира Костов. Ние няма да променим програмата си, нито компромиси, защото това може да вкара страната в политическа нестабилност и разпад на държавността. Това е много по-лошо, предупреди Костов.

Много години лъжат хората и думите загубиха смисъла си, а не казват, че ако има истински реформи и антикризисна политика, страната ще започне да излиза от кризата, коментира лидерът на ДСБ.

Истината със сините е, че се разбрахме, че ще участваме съвместно в кампанията и ще си поделим разходите, можеше да е милион, можеше да е по-малко - в зависимост от участието в листите, обясни Костов. Участието в изборите изисква участие с ресурс и със средства, категоричен беше той. 

Този, който водеше протестиращите в София с мегафона и с автобуса, е в нашите листи, каза Костов.

Питайте Надежда Нейнски защо напуснаха преговорите, призова лидерът на ДСБ. Обещахме си след 12-ти да продължим заедно и ще продължим заедно политическия проект за обединение, това обещавам и на хората, добави той.

Делата на хората говорят достатъчно ясно, каза Костов, отказвайки преди това да коментира чужди думи и да се обяснява по тях. След това изброи основните акценти на програмата на ДСБ, посочвайки сигурността и социалната справедливост като приоритетни.

ГЕРБ не могат да бъдат антипод на БСП, те са наследници на една и съща партия, техният кумир е Тодор Живков, те са от едно котило, заключи Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 134| 5392 |06.05.2013 Костов: Ако ще излизаме от кризата, ДСБ трябва да управлява . 113| 7847 |27.04.2013 Ив. Костов: Единствени знаем изхода от кризата . 215| 6487 |17.04.2013 Костов: Ако бяха подслушвали мен, щяха да ме чуят и да не изпаднем в криза . 86| 6628 |09.04.2013 Костов: Оставката на Цветлин Йовчев не е добър знак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads