Реклама / Ads
23| 6187 |10.12.2012 НОВИНИ

Костов ще търси сметка на Борисов

.
Иван Костов определи случващото се в СДС като непроницателно
"Като влезем в парламента, ще бъдем от тези, които ще потърсят сметка на ГЕРБ за всичко, което са направили", заяви в Пловдив лидерът на ДСБ Иван Костов.
 

По думите му, все още е твърде рано да се говори с кои партии ще се коалира, но бе категоричен, че няма да е с това ръководство и Борисов начело, предава „Преса”.

"Апартаментите на Цветан Цветанов трябва да бъдат дадени на комисия за проучване делата и корумпираността на българските политици", каза още Иван Костов.

Бившият премиер коментира и процесите в СДС, определяйки случващото се там като политически непроницателно.

"Хората, които гласуваха за Синята коалиция, го направиха по време на най-големия подем на ГЕРБ. И сега е непроницателно да се опиташ да накараш тези хора пак да гласуват, когато ГЕРБ е реабилитирал Тодор Живков, създал е симбиоза с олигарсите и е преживял позора да назначава на важни постове криминално проявени и хора с фалшиви дипломи", мотивира се Костов.

Ако има убиец на СДС, то това е Иван Костов, отговори вчера на нападките премиерът Бойко Борисов.

„Костов идва при мен за какво ли не. Дори, когато бях в болницата и излизах от упойка, първият когото видях, бе той. Каза ми, че аз съм мотора вдясно и само ние можем да победим социалистите”, описа Борисов метаморфозата на експремиера, предава Монитор. По думите му с решение на американския съд в наша полза държавата е успяла да си спести 10,4 млн. долара, които били отсъдени през 2006 г. в полза на „Гад Зееви”, след първоначалния иск от 220 млн. долара, вследствие на скандалната сделка по времето на Костов за БГА „Балкан”.

„За съжаление пенсионерите няма да имат коледни добавки. Няма политик, който да не иска да даде повече пари. Но трябва да спазваме фискална дисциплина, за да не се срутим като други държави в Европа”, каза още премиерът. Той не пропусна да обвини за това соцлидера Сергей Станишев. „Не му отива да е ехиден, защото той и неговите роднини са довели този народ до обедняване”, уточни Борисов. Той не приемал БСП като заплаха, защото хората щели да оценят направеното от кабинета му до изборите.

Премиерът показа документи, уличаващи Станишев в лъжа както по отношение на твърденията му, че при него Брюксел не е спирал европари, така и за усвояемостта по фондовете. От думите на премиера стана ясно, че през 2009 г. усвояемостта е била едва 0,4 млрд., а през 2012-а е 5 млрд. евро. Борисов опроверга и твърденията на Станишев за опразването на резерва, който в момента възлизал на 6,5 млрд. лв., като чакаме още 1 млрд. от Брюксел при 7,5 млрд. завещани от предишния кабинет.

Днес Борисов заминава за Норвегия, където ще присъства на връчването на Нобеловата награда за мир за 2012 г., присъдена на ЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 193| 8814 |09.12.2012 Борисов: Комунистите и Станишев са много страшни! . 92| 5669 |09.12.2012 Костов казва Да на Надежда . 221| 7782 |08.12.2012 Костов: Надежда е права, сините я изоставиха . 44| 6517 |07.12.2012 На Станишев му станало обидно от думи на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads