Реклама / Ads
63| 4725 |14.01.2011 НОВИНИ

Ив. Костов: Тезата за частни СРС-та е будалкане на общественото мнение

.
Иван Костов
Сините искат да бъдат потушени и елиминирани скандалите; ГЕРБ не иска. Ако Цветанов е обвинил лекари, че са убили бебе, прочитайки СРС-та от трибуната на НС, ще му поискаме оставката. Борисов ще е кандидат-президент, съобщи тъмносиният лидер, който не би се кандидатирал, без да го искат и от ДСБ и от СДС.
 

Абсурд и лъжлива следа за медиите е да се говори за частни СРС-та, обяви по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Непрекъснатите скандали, с които ни зариват управляващите, са голямото зло за страната, защото я компрометират, горим си шансовете, унищожава се доверието към управлението, добави той.

Сините искат да бъдат потушени и елиминирани скандалите
, увери Костов, като пожела, освен политическите, да се ликвидират и скандалите с покачване цените на хляба и олиото, като се изясни има ли картелно споразумение. Трябва да стане ясно, че картелът няма основание да вдига цените на зърното, на хляба и пр., защото ние не сме заинтересовани да се раздуват нови скандали. Опозицията е заинтересована да ги раздува, да ги оскандалява, но в момента на страната не бива да се нанасят такива удари.

Друга тема, по която искаме парламентарни комисии да изслушат В. Танов, е за прикриването на фирми, осъществяващи контрабанден износ, съобщи Костов. Трябва да се зададат правилните въпроси към него за натиска, който му се оказва, защото в определен аспект той може да не се подава, но в друг да го прави.

Доста дълго общественото мнение е будалкано, като се говори за частно подслушване, каза Костов. Трябва да се уточни, дали наистина синът на Ваньо Танов е бил притискан; това вече се е правело по времето на Филчев и ако пак се прави, това е много страшно, значи има високи покровители. Някой с ранга на главен прокурор или министър, напр., предположи той.

Премиерът няма право да подслушва когото и да е, каза Костов, уточнявайки, че става дума за формата на изказа, но не може министрите вкупом да обясняват после, че нямали против. Аз не се чувствам подслушван, няма нужда да ме подслушват, защото всичко, което говоря, е публично и истинно.

Ако Цветанов е обвинил лекарите от Горна Оряховица, че са убили бебе, а това не е било така, прочитайки СРС-та от трибуната на НС, ще му поискаме оставката. Това е един скандал, който не стихва. Защо тази експертиза е тайна, попита Костов и поиска временна комисия, която да установи истината. Два месеца след скандала няма никокви повдигнати обвинения; защо е дадено разрешение СРС да бъде четено от трибуната на НС; това е абсурдно, добави Костов. Европейците са крайно нетърпими по отношение на полицейския произвол и насилие, напомни той.

Най-опасното в момента е, че ГЕРБ не иска да потуши скандалите. Единият отговор е, че ще загуби видни фигури в ръководството си, каза лидерът на ДСБ.

Ако се появи разговор между Ваньо Танов и премиера, изниква въпросът защо премиерът не е знаел, защо не е бил уведомен, че Танов е подслушван, влезе в сферата на догадките Костов.

Касим Дал в писмото си повтаря неща, които ние говорим от 11 години; но когато го казва човек от кухнята, значи, че сме били прави. Това, което той прави, не е ясно как ще свърши, съобщи Костов. Не знаем в каква степен той е готов да отиде на сблъсък с Доган и с какви средства разполага; това е затворена партия, защото върхушката й извършваше тежки престъпления и корумпира българския политически живот. Линията на Дал не е насочена към Синята коалиция, тя е насочена към ГЕРБ.

Към днешна дата не мога да кажа кой ще е кандидатът на сините; но Б. Борисов може би ще е кандидатът на ГЕРБ, като се вижда как се развиват нещата. Ние няма да подкрепим Борисов; ние трябва да имаме своя кандидатура. Ако няма общо съгласие на ДСБ и СДС заедно, аз не бих се кандидатирал, нямам такова политическо его, завърши Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5099 |12.01.2011 Питат първо МВР за СРС-тата, после ДАНС и Прокуратурата . 61| 4803 |12.01.2011 Иван Костов: Скандалите рушат авторитета на ГЕРБ . 2| 5735 |12.01.2011 Исканията за използване на СРС-та са скочили два пъти . 10| 4765 |12.01.2011 Янев иска изслушване на Борисов за СРС-та; отказаха му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads