Реклама / Ads
129| 5550 |23.06.2013 НОВИНИ

Ив. Костов: Трябва да се спасява българското общество

.
Иван Костов
Какви са политическите възможности на протестите - те свалиха Борисов, могат да свалят и Станишев. Утре уличните протести могат да върнат Борисов на власт и после да го махнат отново, заяви Иван Костов в доклада си на 11 Национално събрание на ДСБ.
 

Какво не могат уличните протести? Не могат да произведат политическо решение на нито един проблем на гражданите. Всяко очакване и натоварване на улицата да вземе политически и управленски решения, я обрича на провал. Протестиращите са граждани, не политици. Промяната на изборния кодекс няма да попречи на днешните парламентаристи да управляват. След провала на Тройната коалиция, дойде и провалът на ГЕРБ. Те не успяха да се справят с въпросите за хляба. Със зрелището Борисов и Цветанов се справиха. Трябва да се спасява българското общество, а не Бойко Борисов от убийство в ареста, каза още Костов.
 

Освен, че трябва да се обърне внимание на вътрешната политика на ДСБ, трябва да се ориентираме към напрегната обстановка в страната, каза Костов в доклада си.
 

„След последните избори за първи път в новата ни история повече от половината български граждани останаха непредставени в парламента - активните, образованите, работодателите. Те искат да бъдат чути, не позволяват да ги лъжат. Арогантните назначения на Станишев и Доган и скандалите на Сидеров и Борисов сринаха доверието. Отсъства публичен диалог. Има разминаване между интересите и очакванията на гражданите и користните интереси на управляващите. Този драматичен конфликт пълни улиците няколко дни. Нито една от четирите парламентарно представени партии не може да покаже решение на кризата.

Демокрацията е признаване на различията, диалог и вземане на решения. Всички партии представляват чужди за гражданите интереси. Политиците не могат да се държат почтено и не могат да управляват по демократичен начин, каза Костов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4960 |21.06.2013 Ангел Найденов: Трябва ни още малко време и доверие . 20| 4854 |21.06.2013 Вигенин: Трябва да възстановим образа на това правителство . 34| 5643 |19.06.2013 Румен Петков: Пеевски сам трябва да разреши казуса . 16| 5700 |19.06.2013 Петьо Блъсков: Трябва нова конституция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads