Реклама / Ads
82| 5800 |03.10.2011 НОВИНИ

Ив. Костов: Заиграването с ромския вот е в интерес на ГЕРБ

.
Иван Костов
ГЕРБ има сметка от раздухване на това етническо напрежение и този политически екстремизъм, защото всички теми за краха на сигурността на хората, за краха на политиката, за отразяване на кризата, всички обещания на ГЕРБ, които в момента трябва да се дебатират, са забравени.
 


Това  заяви дни след свикването на Националния консултативен съвет при президента лидерът на ДСБ Иван Костов.

След редовното заседание на ръководството на партията днес сините са категорични, че имат всички основания да искат Цветан Цветанов да напусне политическата сцена. Според тях той е в троен конфликт на интереси – като министър, председател на щаба на ГЕРБ и човек, който иска да контролира средствата от ЕС за ромската интеграция.
 

Никога толкова нагло никой не си е позволявал такова драстично влизане в конфликт на интерес, както Цветан Цветанов, още повече предвид договорките за участие в изборите, за които говори Кирил Рашков", заяви Костов.

 

Той обвини вицепремиера, че се опитва да използва зависимостите на бароните на ромската общност, които са използвали средствата от ЕС, за да построят дворци. Но досега тези хора са останали безнаказани от МВР.

 

От ДСБ заявиха, че в развитието на събитията от последните дни се вижда опит да бъдат купени ромските гласове или да бъдат изместени ДПС и БСП от контрола върху ромския вот.

 

Очакванията на Костов са преди изборите да се разиграе "брутална рекетьорска акция, дирижирана от ГЕРБ, по отношение на хората, които контролират вота на ромските малцинства". По думите на Костов от битката за ромските гласове ще спечели ДПС със сигурност, а вероятно ще загуби БСП.

Ако ГЕРБ проведе операцията по рекетирането на изборите, ще спечели и той (ГЕРБ), и ще бъде бита, метафорично казано, инжекция с адреналин право в изнемощялото сърце на "Атака, каза лидерът на ДСБ.

 

Според него управляващите позволяват протестите на "Атака" да продължават дори и при заседанието на КСНС, защото така печели коалицията "ГЕРБ – Атака".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 95| 6372 |02.10.2011 Костов: Корумпирането на малцинствените лидери и гарантирането на безнаказаност са част от българския етнически модел . 49| 7399 |27.09.2011 Скриха ромския бос в София, убиецът от Катуница остава в ареста . 137| 8705 |27.07.2011 Ив. Костов: Най-сетне война с Лукойл! . 118| 7719 |19.07.2011 Костов: Мутри влязоха в политиката - това е безпрецедент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads