Реклама / Ads
37| 5097 |06.02.2013 НОВИНИ

Костов зове хората да бъдат успокоени, а премиерът да се яви в НС

.
Иван Костов
Премиерът Бойко Борисов да обясни пред парламента какви мерки ще вземе след обявяване на резултати от разследването на атентата в Бургас, за това настоя съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.
 

След вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че отговорните за атентата са свързани с военното крило на "Хизбула". Ние сме в състояние на появи на нови рискове за националната сигурност, предупреди Костов и каза, че за първи път дискусия от заседание на КСНС се пренасяла в парламента и причината била, че липсва консенсус. 

Цветан Цветанов излиза и нещо казва. Той няма доверие. Не президентът е обявил позицията на Консултативния съвет, не премиерът, а онзи, който публично се е провалил в изявленията си. Това показва колко дълбока е слабостта в ГЕРБ. Най-неубедителният човек в нашите очи не може да бъде сериозен източник на такава информация. Още повече, че е предизвикал масови притеснения относно косвения характер на доказателствата. 

Министър-председателят трябва да дойде в парламента и да каже какви мерки ще предприеме срещу рисковете за националната сигурност след изказването на Цветанов, настоя Костов и попита кой е автентичният говорител в този случай. Няма ли органи в Република България, няма ли прокурор, няма ли следствие, има ли отговорни лица, които трябва да познават в детайли тази информация и като професионалисти да я оповестят, продължи Костов и попоита дали зад доказателствата, които г-н Цветанов размахва, застава прокурор. Ще застане ли пред съда българският прокурор и да ги посочи като съпричастни към Хизбула. Защо в страната никой не си върши работата? Ето колко дълбока е кризата в съдебната система, констатира той. 

След стрелбата пред Съдебната палата, възникват страхове у българските граждани. Хората да бъдат успокоени и да се каже, че има българско правителство, че то не е абдикирало, поиска лидерът на ДСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 5931 |27.01.2013 Костов зове българите да не оставят съдбата си на улицата . 97| 7281 |26.01.2013 Ив. Костов: Аз не съм истински смел човек . 32| 5435 |26.01.2013 Г. Сефер зове да не се държат отговорни делегатите, ритали Октай . 44| 5785 |25.01.2013 Плевнелиев: С хората от Македония проблеми нямаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads