Реклама / Ads
7| 4895 |27.06.2008 НОВИНИ

Хр. Ковачки: ЛИДЕР няма нищо общо с ДПС

.
ЛИДЕР избрал ВМРО за свой партньор. Коалицията била ориентирана център-дясно, което я насочвало към съюз по-скоро с десните партии, отколкото с левите, казва лидерът на ЛИДЕР Хр. Ковачки, който е и голям енергиен шеф.
 

 

Христо Ковачки е неформалният лидер на новата партия ЛИДЕР. Той е собственик на редица енергийни дружества, чиито шефове са начело на политическата формация. Днес Ковачки отговоря на въпросите на вестник "Стандарт" след общинската конференция на ЛИДЕР в Пловдив.

Ковачки обяснява, че ЛИДЕР възникнап спонтанно като партия, която трябвало да създаде възможност на определени икономически субекти да имат влияние в съответните общини, където те работят. Но това, което него го поразило, било, че имало голям обществен отклик и една много голяма обществена енергия около местните избори. И поради тази причина от първоначалния замисъл да се участва в десет-петнадесет общини се получило така, че ЛИДЕР участва в 94 общини, има 112 съветници. Тогава се решило, че партия ЛИДЕР явно е нужна партия за нашето общество, че имало много обществена енергия, която трябва да бъде консолидирана по някакъв начин. Затова било решено да се тръгне към участие на бъдещите парламентарни избори. ЛИДЕР потърсил възможност за обединение с партии, сходни с нея, които изповядват подобни програми. В лицето на ВМРО и ЗНС партията намерила точно такива партньори. Това, че ЛИДЕР избрал ВМРО за свой партньор, означавало, че няма нищо общо с ДПС. А от гледна точка на връзките с президента Ковачки казва, че тази коалиция била ориентирана център-дясно, което я насочвало към съюз по-скоро с десните партии, отколкото с левите. Той лично смята, че е по-вероятно да има коалиция с политически партии от дясното пространство. С ВМРО и ЗНС заедно участвали на касираните местни избори. Това, което отчели като резултат, било второ място в Сандански и трето място в Казанлък. Което означавало, че коалицията работи добре.

Програмата на партията била много социално ориентирана. Нямало смисъл една партия да защитава теснокорпоративни интереси. Тя трябвало да защитава интересите на голяма група хора и това, което ЛИДЕР си поставял като задача, най-вече било да защитава интересите на най-активната част от населението, които създават брутния вътрешен продукт. Колкото е по-голям общественият продукт, толкова по-социално ориентиран може да бъде той, казва Ковачки в интервюто за "Стандарт". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4570 |19.06.2008 "Силен лидер" привидя Буш у Станишев . 18| 5143 |21.04.2008 Тайната вечеря на лидерите решава промените . 7| 6081 |03.02.2008 Лидия Шулева става лидер на най-новата партия „Българска нова демокрация”? . 7| 5054 |01.12.2007 ГЕРБ е лява партия и трудно ще си партнираме, твърди лидерът на СДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads