Реклама / Ads
6| 5308 |11.09.2010 НОВИНИ

Крадеш 2 млн. лв., прокурор те пуска на свобода срещу 5 бона

.
26-годишният рецидивст, който бе арестуван от МВР за една от най-големите кражби през последните години - на 2 млн. лева от офис на магазини "Фантастико" в София , е бил пуснат вчера на свобода с прокурорско решение.
 



Любомир Крумов бил задържан, след като негова ДНК била открита на местопрестъплението. 72 часа след ареста обаче дежурният прокурор Албена Кузманова го освободила срещу 5 хил. лева гаранция, без да поиска задържане под стража от съда, разкрива “24 часа”.
"Няма проблем с пускането на свобода на Любомир Крумов. Щом прокурорът така е преценил, така е трябвало", коментира вчера говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска.
Според столични криминалисти, прокурорското решение е скандално.
Офисът на веригата "Фантастико" в столичния кв. Студентски град бе обран на 14 декември 2009 г. В края на уикенда тогава в обикновена метална каса в помещението се съхранявал оборотът от всички магазини на веригата в София, събрана в три от предпразничните дни. По данни на разследващи в магазина е проникнато около 0,40 часа през нощта.
Групата счупила прозореца на помещението, където се намирал металният шкаф с парите, след това разрязала касата и избягала с плячката си.
Часове по-късно криминалисти открили фенерчето, а при изследване за биологични следи и последвал ДНК-анализ е доказано, че то е седяло в устата точно на Любомир Крумов, разказаха експерти от МВР. Те недоумяват как при такова категорично доказатество за участие в кражба на милиони заподозреният може да бъде пуснат под гаранция от 5 хил. лева.
Любомир Крумов е стар познайник на полицията. Въпреки че е само на 26 г., той има доста регистрации, осъждан е за кражба, а при обира на "Фантастико" е бил в изпитателен срок.
Крумов бил разпитван от полицията преди седмици, но тогава той успял да се измъкне, без да го арестуват. След като го обявили за издирване, Любомир известно време се укривал, след което изненадващо преди 3 дни отишъл с адвокат в СДВР, за да се предаде, разказаха полицаи.
При разпитите той не разказал за съучастници. Криминалистите обаче имат насоки кои са другите обирджии, така че е въпрос на време и те да бъдат арестувани, категорични са от МВР.
Любомир е обвинен за кражба в особено големи размери. За него има оперативни данни, че е участвал в още поне 10 обира на крупни суми от каси в домове на богаташи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6493 |09.09.2010 Сериен убиец уличил прокурора лихвар . 16| 7190 |09.09.2010 Белезници за прокурор-лихвар в Перник . 2| 5682 |03.09.2010 Прокурор в далавера с горива . 5| 5020 |02.09.2010 Проверяват прокурор, борсов играч

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads