Реклама / Ads
5| 4716 |19.01.2020 НОВИНИ

Крадците наводнили митница Благоевград, рязали касите с ъглошлайф

.
Разследващи събират разпилените откраднати предмети
Крадците, които задигнаха бижута и пари от митница Благоевград са рязали касите с ъглошлайф. Странно е как нито охранителите са ги чули, нито пък камерите са ги ”хванали”.
 

Според наблюдаващия прокурор Борислав Ковачки крадците са имали предварителна информация в коя стая точно се съхраняват веществените доказателства. Те са носили ъглошлайф и удължител за него.  На място има охрана от двама човека, които дават дежурства по 12 часа, като са задължени през определен период от време да правят обход на терена, допълва БНТ.  Освен това тези охранители трябва да наблюдават и монтираните камери. Не се знае дали тези камери са успели да запишат крадците. По първоначална информация щетата е за половин милион лева като поне трима души са участвали в кражбата.

 

Крадците, извършили крупен обир на митницата в Благоевград, са пуснали всички чешми да текат, запушили са сифоните и в продължение на десет часа водата е проникнала навсякъде и е разрушила кабинетите в митницата. Четири пъти СОТ-ът е подавал сигнал за аларма, но пристигналите на място охранители не намирали нередности и се връщали. Това каза районният прокурор Борислав Ковачки на специален брифинг, съобщава БГНЕС.

 

„Камери са заснели, че крадците са влезли в района в 23:45 часа”, допълни прокурор Ковачки. Припомняме, че в събота крадци обраха митницата в Благоевград. Открадни са всички веществени доказателства, иззети в последните десет години от всички митници от Югозападна България. Обирът бе изключително професионален, използван е заглушител на СОТ, и най-вероятно е ползвана вътрешна информация за съхраняваните веществени доказателства по дела, които се точат с години.

 

Засега е сигурно, че крадците са влезли през аварийния противопожарен изход и са имали достатъчно време да разбият двете каси в помещението. Складовете на вътрешната митница се охраняван от охранителни фирми на бивши полицаи. При прескачането на оградата между митницата и бившия вече Домостроителен комбинат, неизвестните крадци са разпилели част от откраднатото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4065 |19.01.2020 Полиция търси кой обра пари и накити за половин милион от митницата в Благоевград . 4| 4975 |18.01.2020 Не е за вярване: Обраха митницата в Благоевград, задигнати са ценности и предмети . 3| 4533 |24.09.2019 Крадците на картини на Майстора излязоха от ареста . 1| 4155 |09.07.2019 Шефката на митницата в Севлиево се обзаведе с обвинение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads