Реклама / Ads
11| 6323 |07.12.2009 НОВИНИ

Кръгът "Димитров" изчисти конкурентите в СДС

.
Мартин Димитров Източник: Вяра Йовева
Димитър Иванов е новият главен секретар на СДС. За председател на Националния предизборен щаб на СДС е избран Борис Марков.
 

Това каза на пресконференция лидерът на СДС Мартин Димитров след заседание на Националния съвет на партията. В новото ръководство на СДС влизат още: Светозар Шуманов, Вълчо Чолаков, Любомир Ковачев, Найден Зеленогорски, Румен Христов и Вельо Илиев.

„СДС не е партия на прехода, а последователна политическа сила, дала същественото реформиране на държава.” Това се посочва в обръщение на СДС по случай 20-та годишнина от създаването на политическата сила. „СДС върна България на картата на цивилизования свят и я приобщи към евроатлантическите ценности”, се посочва още в обръщението. От партията припомнят, че СДС е излъчило двама президенти и две правителства, които са положили началото на промяната в институционалните и обществените отношения, довели до демократизацията на страната. „Всички правителства след тях следваха пътя на България”, се посочва още в обръщението. Мартин Димитров каза, че СДС дължи извинение на симпатизантите си, че са допуснали да се разколебаят във вярата си към партията. Дължим им и благодарност за подкрепата, каза Димитров.

От СДС са приели декларация във връзка с проблемите в здравеопазването. В нея се настоява за изпълнение на постигнатото споразумение с ГЕРБ за гарантирано допълнително финансиране на здравната реформа. Сините ще предложат на другите парламентарни групи споразумение, което да начертае конкретни стъпки и срокове за реализиране на структурната реформа в здравеопазването. „Конфликтът между Българския лекарски съюз и Министерството на здравеопазването не решава, а задълбочава здравните проблеми на българските граждани. Няма нито една основателна причина съсловните организации да бъдат изолирани в процеса на здравната реформа, но и няма разбираеми за пациентите причини БЛС да се дистанцира от активно участие в този процес”, се посочва още декларацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4828 |05.11.2009 Танов подава оставка, ако не изчисти протежетата . 21| 5621 |31.10.2009 Т. Дончева: Трябва да изчистим пътя на партиятa . 10| 5172 |29.09.2008 Р. Овчаров: Време е ДАНС да се изчисти от старите стереотипи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads