Реклама / Ads
17| 5870 |01.02.2010 НОВИНИ

Кръгът "Капитал" торпилирал Парамов

.
Кольо Парамов Източник: Вяра Йовева
Не мога да си позволя да стоя на инат, каза за Frognews.bg икономистът.
 
Има един основен принцип – трябва да чуеш максимално много мнения. Глупаво е да си избираш съветници единомишленици, защото те могат да те посъветват само това, което ти знаеш. Когато държиш под око подобен тип финансисти и чуваш различни мнения, те са много по-ценни, защото аз противопоставям на моя екип различни мнения и когато слушам коментарите в моя кабинет, аз мога да взема по-доброто решение. Така  премиерът Бойко Борисов обясни мотивите си да назначи  Кольо Парамов за свой съветник, предаде  „Фокус”. „Аз не знаех, че да сложиш някой на половин щат ще накара лидери на партии да ми дават оценки, че по този начин връщам БСП на власт”, допълни премиерът.

Няколко часа по-рано днес назначеният преди седмица съветник на премиера Бойко Борисов Кольо Парамов обяви пред медиите, че подава оставка. Според него атаките идвали от кръга "Капитал", който на този етап водел 1:0 срещу него.

"Най-добрият ход в момента е да отстъпя  крачка назад", заяви К. Парамов за Frognews.bg. "Не искам да се превръщам в заложник на междупартийни борби. Премиерът Борисов се е нагърбил с големи отговорности към хората. По-важно е да се изпълни програмата на правителство и аз не мога да си позволя да стоя на инат", добави още икономическият коментатор на Frognews.bg.

Frognews.bg напомня, че доброволното оттегляне от постове на личности, които по един или друг начин възбуждат обществено напрежение, та дори само сред опозицията, започна да се превръща в показателна, но европейска практика. Замразяването на номинацията на Илиян Михов като вицепремиер беше първият пример за това, само два дни по-късно дойде и оттеглянето на Парамов. Тази политическа практика не беше позната до този момент в българското управление, но е присъща за европейските държави с развито гражданско общество.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5905 |30.01.2010 Борисов: Парамов ме съветва от месеци . 11| 6323 |07.12.2009 Кръгът "Димитров" изчисти конкурентите в СДС . 16| 6639 |31.03.2009 Брюксел отговаря на Кольо Парамов . 19| 4703 |15.09.2008 Президентът торпилирал отношенията си с кмета заради премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads