Реклама / Ads
3| 6051 |03.12.2008 НОВИНИ

Край на кризата: $2500 заплата, ако продавате тайландски сувенири

.
Да забогатеем по време на кризата ни предлага сайтът forum.aboutbulgaria.biz. В него е публикувана обява на международна компания, която търгува с тайландски сувенири.
 

Минимална месечна заплата е 2500 долара. Единственото условие е да нямаме никакви умения, трудов стаж и препоръки от бивши работодатели. За недоверчивите фирмата обяснява, че става дума за следното: тайландските сувенири са предназначени за пазара в САЩ, където много се търсели. Американското законодателство обаче въвело през последните месеци облагане на подобна стока с 30%, което вдига много цената на дребно. За да избегне това търговско неудобство и за да спаси оборота и печалбите си, фирмата предлага на българи, които търсят работа, да се заемат с пласирането на стоката. Всъщност нашенци ще са само посредници, които ще уреждат по интернет прехвърлянето на скъпоценните сувенири на името на американски граждани, които ще превеждат парите на фирмата. „Нашите клиенти превеждат парите в трета държава на нашия представител, след което представителят незабавно превежда парите на нас ( с което се постига най-бързо обслужване на клиента). След получаването на парите, стоката се опакова и се изпраща на клиента, по този начин на заплащане законодателството на САЩ не би могло да разглежда подобна сделка, като накърняваща интересите на американските производители /тъй като преводът е направен чрез трета държава/, затова 30% мито не се изплаща от нас. След щателни проучвания, направени от нас, установихме, че Българското законодателство и геополитическата обстановка в страната, много добре подхождат за такъв вид превод." Това пише в обявата. И още: „В областта на Вашите задължения ще влиза получаването на преводи по системата easypay с последващо пренасочване по системата westernunion или moneygramm. Същината на операцията е следната: при постъпване в нашия call-център на поръчка, нашият оператор се свързва по телефона с единия от нашите куриери в България и се уверява в готовността му да приеме превода ( ще трябва да имате в себе си мобилен телефон, за да може операторът да поддържа с Вас постоянна връзка), в момент, в който, куриерът е уведомен, операторът се свързва с клиента, който иска да закупи стоката и предава данните на куриера, на името на който трябва да се направи преводът, след като преводът е извършен, всички негови данни се предават на куриера чрез SMS или email. След получаването, куриерът насочва заплащането в Тайланд на името на наше упълномощено лице, след като се получи потвърждение за края на операцията, закупената от клиента стока се опакова и се изпраща на неговия адрес."

Много е просто, нали. Нищо работа за 2500 долара! Трябва само да изпратите данните си на съответен електронен адрес, където някакви тайнствени хора, ще ви одобрят за работа или няма да ви одобрят, което е малко вероятно. Трябва да имате и мобилен телефон.

Както виждате, изход от кризата има и при това с възможност за забогатяване. Помислете обаче преди да се кандидатствате, за да не се окаже, че сте загубили и малкото пари, с които сте разполагали, съветват запознати с подобни примамливи оферти, които впоследствие се оказват чиста измама.  Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4858 |03.12.2008 313 искания за замени са постъпили в Агенцията по горите . 7| 4849 |03.12.2008 Ст. Кушлев: Бил съм под натиск и на народни представители . 9| 5154 |03.12.2008 Днес е международният ден на хората с увреждания . 3| 4742 |02.12.2008 ДДС запазва ставката си от 20 на сто

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads