Реклама / Ads
5| 4958 |18.01.2010 НОВИНИ

В края на месеца рашават за свободата на Баретата

.
Златко Баретата може да си тръгне усмихнат от съда днес. Източник: Вяра Йовева
На 28 януари Софийският градски съд ще реши дали да пусне на свобода Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата.
 
Експерти от Военномедицинската академия в София са установили, че е получил стеснение на долните пикочни пътища и трябва спешно да бъде опериран.

Делото бе на закрити врати поради наличие на информация касаеща националната сигурност на държавата и бе отложено за 28 януари, когато ще бъде обявено решението..

Според експертите, заболяването на бившия командос вече е напреднало. Поради тази причина той поиска да излезе от ареста още преди няколко месеца, но тогава магистратите отказаха с мотив, че състоянието му не е толкова тежко. На 29 декември Баретата декларира пред съда, че е в много лошо здравословно състояние. Има проблем с притискането на уретера и се нуждае спешно от операция. Магистратите уважиха частично исканията му като назначиха съдебно-медицинска екпертиза, която бе приета на днешното заседание.

Frognews.bg припомня, че срещу Баретата е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група с цел трафик на наркотици и подготовка на няколко убийства. Преди да бъде арестуван, Баретата обвини конкурента си Димитър Вучев – Демби, че го е натопил. Впоследствие Демби заяви, че Баретата стои зад убийствата на Никола Иванов – Бобъра и Георги Нацев, както и зад стрелбата срещу покойния Антон Милтенов–Клюна и Радослав Велков.

През април при акция на МВР и прокуратурата проведена в София, Перник, Варна и Бургас бяха задържани 22-ма от хората на Баретата. В ареста обаче бяха оставени само четирима - Мартин Димитров от Перник, Петър Стоянов и Валентин Луков от Варна и Петър Горанов.

Няколко месеца по-късно основният свидетел на прокуратурата Ивайло Серафимов оттегли показанията си срещу Баретата и набеди другия свидетел по делото – Димитър Вучев–Демби, че го е притискал и карал насила да свидетелства. Третият свидетел Тихомир Георгиев също показа известни колебания в показанията си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5635 |12.01.2010 До два месеца "Наглите" застават пред Темида . 16| 4763 |12.12.2009 В. Сидеров: Не може за 2 месеца да оправим бакии от 20 години . 8| 4810 |05.12.2009 След 25 месеца ще имаме 115 км магистрали . 3| 5164 |11.11.2009 Годишната винетка ще важи 13 месеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads