Реклама / Ads
105| 7149 |02.12.2012 НОВИНИ

Краят на СДС е добър за демокрацията

.
Методи Андреев
Това, което става в СДС е добро, защото хората трябва да се разделят с една илюзия. Това коментира Методи Андреев, доскорощният член на Националния съвет на СДС и бивш шеф на Комисията по досиетата в предаването „Насреща” с Люба Кулезич.
 

Методи Андреев призна, че е спрял да си плаща членския внос още преди две години. Той заяви, че е очаквал "Синята коалиция" да се трансформира в нова демократична партия, но заради егоцентризмът на двамата лидери - Мартин Димитров и Иван Костов, това обединение е претърпяло провал. „И двамата теглят чергата към себе си и загубих интерес”, коментира бившият член на сините редици.

Андреев определи СДС като несбъдната мечта - една администация от хора, които работят по устави. В този формат за СДС бъдеще няма, отсече той. И допълни, че партията ще спре да бъде интересна на обществото тогава, когато не излъчи кандидати за българския парламент. Те няма да могат да пробият там на следващите избори, продължи с критиката бившият шеф на Комисията по досиетата.

Методи Андреев определи в момента политиката на ДСБ като по-добр в сравнение със СДС, но не и като по-добрата формация. Доскорощния член на сините отправи остри критики към лидера на СДС Емил Кабаиванов.
На свой ред експертът по енергетика и консултант по лоши бизнес практики Стефан Гамизов заклейми цялата политическа класа у нас.

"Посредствеността в българската политика и систематичното отстояване да бъдеш в политиката на всяка цена, ако ще и светът да се свърши, което е демонстрирано от ключовите лидери в българския политически живот – дали вляво или вдясно – това са и Първанов, и Иван Костов, поражда културата в тази политика. Тя е абсолютно арогантна и корупционна.” Наблюдава се пълна безотговорност и презрение към избирателите, добави той.

"Унищожава ни лицемерието на тези, които ни се правят на съюзници, неразградените структури на икономическа престъпност на старите служби за сигурност и проклетата енергетика, която е изцяло свързана с Русия", категоричен беше енергийният експерт.

Трябва да стоим далече от Русия и много близо до Европейския съюз и да имаме равноправни отношения с приятелите ни от Щатите, посочи оптималната формула за политическо благоденствие Стефан Гамизов.
Решението според него е лидерите на цялата политическа класа да си заминат заедно заради скалъпения преход.

Трябва да кажем "Сбогом, любима" на цялата прогнила политическа класа след 10 ноември, съгласи се и Методи Андреев. Краят на СДС е добър за българската демокрация, единодушни бяха гостите на Люба Кулезич.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8325 |29.11.2012 Дишайте! Краят на света няма да е на 21.12.2012! . 19| 6822 |27.10.2012 Политоложки: Президентът да се занимава с демокрацията, а не със санирането . 9| 6703 |09.06.2012 Краят на света ни връхлита изведнъж, не постепенно . 28| 6123 |16.05.2012 Станишев зове към добър тон и спокойствие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads