Реклама / Ads
15| 4922 |13.01.2010 НОВИНИ

Крамоли и обвинения в некадърност дадоха старт на НС през 2010-та

.
Янев бойкотира заседанието Източник: Вяра Йовева
"Неспособни сте да управлявате", заявиха от БСП. Вдясно попитаха защо не хванете истинските нагли, които управлявали в последните две правителства. Яне Янев спази обещанието за бойкот на заседанията. Генералският глашатай Фидосова изчете клиширана декларация, която предизвика смях в редиците на опозицията. Цачева: "Пресрочихте времето, г-н Станишев, г-н Сидеров!"
 

Премиерът Бойко Борисов заяви от парламентарната трибуна, че в следващите месеци неговото правителство ще полага усилия да поддържа балансиран бюджет и ще продължи с усилията за влизане в Еврозоната. Борисов се надява, че в началото на първата за 2010 г. сесия всички депутати ще работят много старателно за европейското развитие на България. “Гражданите очакват да видят резултатите от усилията на изпълнителната и законодателната власт”, обърна се към депутатие Борисов.

“Ние сме наясно че има още много да се направи за да се смекчат ефектите от кризата. Когато финансовите и икономическите мерки дадат резултат ще направим необходимото да увеличим доходите на гражданите”, добави той. Основната цел е намаляване на последиците от икономическата криза. Парламентарните партньори изразиха своята подкрепа към правителството. Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров попита лаконично защо не се хванат наглите, които са управлявали страната в предишните две правителства.  Той добави, че през последните 20 години правителствата на БСП, начело с Жан Виденов, Андрей Луканов и Сергей Станишев са довели страната ни до фалит. Генералският глашатай в парламента Искра Фидосова прочете декларация, която предизвика смях в редиците на опозицията заради липсата на съдържателност и досадна клишираност. "България има нужда от едно по-свободно и демократично общество, в което гражданите да не се страхуват да изразят позициите си. България има нужда от едно по-свободно и демократично общество, в което гражданите да не се страхуват да изразят позициите си.", бяха само част от думите на Искра Фидосова. Волен Сидеров обвини опозицията, че не работи за националните интереси заради обвиненията срещу кандидат-комисаря Румяна Желева. Цецка Цачева беше принудена да направи няколко пъти забележка на Сидеров и Сергей Станишев заради пресрочване на времето, регламентирано за изказвания на депутатите. Двамата "ядосаха" шефа на парламента с продължителни речи, които "минаха бариерата" с близо две минути. Като на първо годишно заседание, те получиха снисхождение от страна на Цецка Цачева, която реши да не прекъсва лидерите на "Атака" и БСП.

"ГЕРБ казва само едни красиви думи, но приоритети липсват. Доказателство е приетият бюджет. За външнополитическите гафове не можете да се оправдавате с нас.", на свой ред заяви Сергей Станишев в парламента. Той посочи "гафовете" на Божидар Димитров с искането на 20-те млрд. от Турция без гласуването на парламента, изборът на Борисов Румяна Желева да стане еврокомисар и изказванията му по повод сомалийските пирати. Станишев обяви, че през последните месеци е липсвал какъвто и да е диалог и дискусия, тъй като единствено е било важно мнението на Бойко Борисов. Станишев определи управлението с две думи - популизъм и лобизъм. Той изтъкна, че ГЕРБ няма идея как да управлява и липсват каквито и да е приоритети. Станишев призова ГЕРБ да спре да се оправдава с бившите управленци и наистина да последва съвета на новия си лидер - "сега единственият враг на ГЕРБ е самият ГЕРБ".

"Ще бъде лицемерно, а и нелогично аз като лидер на опозиционна партия да пожелая на управляващите „за много години”, но да сте живи и здрави.", заяви Сергей Станишев. Той упрекна министър-председателя Бойко Борисов, че е изчел едно административно приветствие и е напуснал залата. Това говорело само за отношението му към Народното събрание. Депутатите от партия РЗС спазиха заканата си да бойкотират всички януарски заседания и не присъстваха днес в пленарната зала.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5005 |22.12.2009 Равносметката: 12 отвличания, предстоящи обвинения; защита на свидетелите . 2| 5893 |12.11.2009 Дадоха ход на Маргините!!! Разпитаха Пашата . 3| 7317 |04.11.2009 Раздадоха годишните награди на СБЖ . 12| 7407 |25.10.2009 Пуснаха обвинения за продажба на 12 бебета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads