Реклама / Ads
16| 8856 |06.02.2016 НОВИНИ

Красимир Янков: Борисов може да номинира всеки за всичко и това да не учуди никой

.
Красимир Янков
Кандидатурата на г-жа Кунева, като министър на просветата, би изглеждала нелепо във всеки кабинет, освен в настоящия. Това заяви пред Радио „Фокус“ народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков.
 

По думите му след проведеното гласуване в парламента аргументите на левицата срещу избора на Кунева са намерили своето потвърждение. „Всяка парламентарно представена формация демонстрира виртуозно отиграване, чрез знаци и пропорции, така че хем номинацията да се състои, хем да се извлече самостоен дивидент. След министъра на вътрешните работи Бъчварова, Бойко Борисов може да номинира всеки за всичко и това да не учуди никой“, посочи Янков. Според него въпреки че министерския пост в образованието е квота на Реформаторския блок, персоналния избор на Кунева е дело на Бойко Борисов.

 

„Така Бъчварова, Москов и Кунева вече тежат с несъответствието си на заеманите постове не само като компромис между коалиционните партньори - за запазване на пословичния баланс, а това си е екипа на Бойко Борисов. Цялата политическа кариера на Кунева е низ от провали - освен че вече нееднократно е уличавана от обществото, като работеща в ущърб на интересите му, тя дори не блести с умение да консолидира подкрепа за наглед приети инициативи и реформи“, посочи Янков. Той поясни, че общото разбиране за необходимост от борба с корупцията не се превърна до момента в закон, въпреки демонстрацията на Кунева за ангажираност към темата, заради лошия вид, в който бе предложен. „Функцията й на преговарящ остави спомена и щетата от закритите блокове на АЕЦ „Козлодуй“. Някак си не желая да съм търпелив за да видя каква ще е щетата върху децата ни от новия й пост“, заяви народният представител от левицата Красимир Янков.

 

 На въпрос за номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, Янков заяви, че нейната кандидатура е логична и смислена, защото авторитетът й е безспорен.  По думите му тази номинация е естествена след втория й успешен мандат начело на ЮНЕСКО. „Наглед това би следвало да мотивира всяка българска институция, всеки българин, да работи за успеха на г-жа Бокова, защото чрез нея България се превръща във важна страна -  с това представителство. Обратно на всяка логика, правителството на ГЕРБ саботира процедурата или поне открито я възпрепятства със забавянето на номинацията от българската държава. Чуват се небивалици за възможна втора кандидатура, дава се пространство за манипулации и опити за дискредитиране образа на г-жа Ирина Бокова“, отбеляза Янков. Според него това е безотговорно и зловредно за държавата ни и показва за пореден път зависимости на управляващите и склонност към обслужване на чужди интереси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 240| 26435 |04.02.2016 Българи в Лондон към Борисов: Като се погледнете в огледалото, започнахте ли да виждате Пеевски? . 5| 4486 |04.02.2016 Миков: Здравната политика на „Борисов 2” е „социално вредна” . 15| 4567 |04.02.2016 Борисов се срещнал с Ципрас, настоял за прекратяване на блокадата при границата . 8| 4122 |04.02.2016 Борисов казва до края на март кандидатура за шеф на ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads