Реклама / Ads
14| 5603 |28.05.2014 НОВИНИ

Красимир Янков: ГЕРБ паднаха от власт предсрочно и заради произвола на ЕРП-тата

.
Много къса памет имате, колеги от ГЕРБ! Нека ви припомня, вие не завършихте мандата си, а бяхте свалени от власт предсрочно от народното недоволство. Една от най-важните причини бе именно произвола на ЕРП-тата. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Коалиция за България Красимир Янков по време на дебатите по внесения от опозицията вот на недоверие. По думите му мотивите за вота, сред които е обвинението за политическа намеса в работата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ са несъстоятелни.
 

Той отбеляза, че още в началото на работата си това Народно събрание  прие законодателни промени и чрез смяна на методологията на ценообразуване се създадоха условия регулатора да взема решения, които са адекватни на обществените очаквания. Според него това е довело до възможността да бъде намалена цената на електроенергията.

„Защо вносителите на днешния вот, когато бяха управляващи, не чуха хората, защо не намерихте резерви в енергийната система, за да не се увеличава спекулативно цената? Кога ДКЕВР работеше, защитавайки българските граждани - безпристрастно, независимо и морално, с цялата сила на закона? Когато признаваше високите разходи в енергетиката - за ВЕИ, за представителни на мениджърски екипи, за необосновани загуби или сега?“, обърна се към опозицията Красимир Янков.Той определи като несъстоятелни и твърденията, че  има политическа намеса в спора между Държавния регулатор и електроразпределителните дружества.

„Своеволното неплащане от страна на ЕРП-тата към НЕК е нарушение на закона и води до пряка заплаха за националната сигурност. Поради това отнемането на лицензите е мярка, която е заложена в закона и може да бъде приложена, защото живеем в правова държава и законите трябва да се спазват от всички, в това число и монополистите, макар и да са естествени монополисти. Независимият регулаторен орган – Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, има правомощията да реши този казус“, посочи народният представител.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 113| 8496 |27.05.2014 Мая Манолова: Гласувалите 600 хил. за ГЕРБ са 11% от избирателите . 19| 5429 |27.05.2014 Даниел Георгиев напусна ПГ на ГЕРБ . 33| 5545 |26.05.2014 Обработени са 100% от протоколите; ГЕРБ-30,40% . 110| 7832 |26.05.2014 Кольо Колев: Разликата между ГЕРБ и БСП е 150 000 гласа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads