Реклама / Ads
75| 8266 |19.07.2014 НОВИНИ

Красимир Янков: Гледам към 5 октомври

.
Мисля, че номинациите ми за председател на БСП са оценка за това какво и как съм работил в дългия период от началник на политическия кабинет в Министерството на икономиката и енергетиката до днес, като секретар по организационните въпроси на БСП и депутат от Коалиция за България. В презентацията на кандидатурата си пред Конгреса ще поставя въпроси и теми, които няма как да бъдат заобиколени, като дневен ред, дори и друг кандидат да бъде избран. Това заяви народният представител от Коалиция за България Красимир Янков, който официално обяви кандидатурата си за лидерския пост в БСП.
 

 

„Не смятам, че кандидатите, колкото и които и да са те, трябва да водят дебат помежду си в публичното пространство. По- скоро трябва да застанат пред партията с това, което са имали като поведение и принос, с позиция, която трайно са отстоявали и именно това да бъде критерия за избор на председател“, смята Янков.


„За мен партията не е убежище или платформа за кариерно развитие. Никога не съм подкрепял друг политически проект или партия. Станах член на БСП заради идеите, хуманизма и социалната справедливост.


Смятам, че и сега БСП е най-адекватна към актуалните проблеми в България“ посочи Красимир Янков. Той отбеляза, че погледът му е отправен повече към 5 октомври – денят на парламентарните избори, отколкото към Конгреса на  27 юли. „Както винаги ще успеем да направим избор, около който да се обединим. По-важно е с каква отговорност ще се изправим пред обществото, как ще мобилизираме структурите си и как ще върнем доверието и активността на симпатизантите ни за предстоящите парламентарни избори“, посочи организационният секретар на левицата.

Като слабост на днешното управление на страната Янков посочи неумението да се популяризират в достатъчна степен добрите неща, които се постигат. „За една година правителството на Орешарски очерта различен тип управление от предходния кабинет, с повече грижа за хората и за тяхната социална стабилизация“, допълни Янков.     

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5255 |04.07.2014 Дянков: Няма да бъда част от новото правителство, имам други планове . 6| 5185 |01.07.2014 Красимир Стефанов напуска парламента . 46| 7522 |28.06.2014 Красимир Янков: Борисов провокира катаклизъм в банковата система . 11| 5640 |26.06.2014 Дянков: КТБ не се нуждае от помощта на Катар и Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads