Реклама / Ads
1| 4290 |29.10.2015 НОВИНИ

Красимир Янков иска паралелно преброяване на бюлетините

.
Красимир Янков
Имаме много сигнали за нарушения, фалшификации и манипулации по време на изборния ден - с конкретни факти, а днес има насрочен протест пред Столична община. Това заяви пред Телевизия News 7 народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков.Той отбеляза, че дори председателят на Съвета на директорите на „Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов е обявил, че 90 процента от изборните протоколи са поправяни, което е изключително тревожно.
 

Янков бе категоричен, че това  дава основание за искане за касиране на изборите в някои населени места. „Ще Ви дам пример – кандидат на БСП за общински съветник в столицата, пети в листата,  установява, че в неговата избирателна секция  № 05021 в Банишора, няма нито един глас за БСП“, посочи народният представител. По думите му подобни нарушения е имало не само в София, но повсеместно  в цялата страна. Красимир Янков припомни, че два дни преди изборите е прогнозирал пред медиите, че изборният резултат ще бъде манипулиран и това сега се потвърждава. По думите му фактът, че голяма част от кандидатите на ГЕРБ за кметове избягваха предизборния дебат със своите опоненти и не се повяваха пред  избирателите, до голяма степен води до извода, че те са били сигурни в своята победа и предрешения резултат от вота.

 

Красимир Янков  призова всички кандидати за кметове в неделния балотаж да организират паралелно  преброяване на бюлетините, за да отпадне всяка възможност някой да се съмнява в реалния резултат от вота.

 

По отношение на тоталния  хаос  в изборната  нощ, Янков коментира, че отговорността за това е на изпълнителната  власт, в това число и персонално на ресорния вицепремиер на Бойко Борисов. „Две денонощия български граждани бяха заключени  в Зала „Арена Армеец“, беше им отнето правото на свобода, което навежда към Наказателния кодекс“, категоричен бе народният представител от левицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4067 |29.10.2015 Мерджанов иска Бъчварова в НС заради стрелбата по Ал. Петров . 0| 4206 |28.10.2015 Старозагорка поиска да стане мъж, съдът я отряза . 2| 4134 |28.10.2015 Балотажът под въпрос, искат отлагането му . 3| 4212 |27.10.2015 Красимир Велчев: Гражданска война няма да има след заканите на Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads