Реклама / Ads
3| 6686 |03.07.2016 НОВИНИ

Красимир Янков: В ресторанта и на улицата се стреля, да махнат Бъчварова

.
Красимир Янков
Няма страна, която да не е застрашена от терористични атаки и никой не се чувства спокоен. Ние сме изчерпателни в аргументите да искаме оставките в МВР-не се справят с битовата престъпност, с организираната престъпност и охраната на границата. Това каза депутатът от БСП Красимир Янков по НТВ.
 

Има много грешки от ръководството на МВР. Бъчварова едва миналата седмица е осъзнала, че когато народът е беден, се повишава битовата престъпност. В МВР има свободен щат. Има огромна бездна между редовия състав и ръководството на МВР. Обществото припознава състава като недобросъвестен. В ресторанта и на улицата се стреля. Добре , че слава Богу заради рикошет няма жертви. Бъчварова сама призна, че МВР не може да пази границата. Когато хората не чувстват защита, започват да мислят за доброволни формирования. Да махнат Бъчварова и да сложат друг в МВР. Бойко Борисов е съпричастен с ръководството на МВР, това стана ясно.

Маноил Манев от ГЕРБ му опонира: Когато говорим за заплаха от тероризъм, трябва да правим професионална разлика, глобална заплаха има, но е страшно, когато има конкретна заплаха. България не е първостепенна зона за атака. За това няма опасност. Когато говорим за искане на оставки с политически доводи ми е странно и смешно. МВР има в този момент други задачи-да поддържа системата работоспособна и да реагира. Натиснахме организираната престъпност. Направихме 1,5 млрд. от нея. Натискахме и уличната престъпност. Групировките имат проблем. По улиците се стрелят, защото ги натиснахме. Взимаме пенсионери да пазят, за да освободим младите полицаи да вършат работа по същество. Чантаджиите ставата административни служители. Важно е доверието, които градим за полицаите. Кой пусна партенката, че министър Бъчварова ще наказва полицаи? Тя каза, че такова нещо не е казала. С това се пращат послания на колегите на улицата. Те се питат: Аз защо да работя? Персонално заставам зад ръководството на МВР, защото пое риск за смяна на закона.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5227 |26.06.2016 Янков: Ефективно ли е МВР? . 8| 7380 |22.06.2016 Кр. Янков: МВР се ръководи некомпетентно . 7| 4349 |16.06.2016 Дянков: Великобритания ще остане в ЕС, спокоен съм за еврото . 22| 6337 |30.05.2016 Янков: България се управлява от Борисов. Останалите са на порциона му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads