Реклама / Ads
106| 5890 |15.09.2013 НОВИНИ

Красимир Янков: Станишев не управлява еднолично БСП

.
Красимир Янков и Пламен Орешарски
БСП не е лидерска партия. Станишев не спуска задачи еднолично. Всеки страничен наблюдател има право да тълкува нещата, както иска, но аз се придържам към истината, а тя е такава.
 
Това заяви Красимир Янков, организационен секретар на БСП и депутат от Коалиция за България в предаването "На светло" по Нова тв. Водещата Кулезич го поздрави по повод раждането на третото му дета. Съвпадна с моето участие в предаването - въобще този ден е много вълнуващ за мен.

БСП в момента изпълнява обещанието си отпреди изборите за експертно правителство. В момента БСП подкрепя кабинета с ясни цели и задачи, които са насочени към стабилизиране на страната, допълни Янков. Ръководството на партията било избрано с таен вот на Националния съвет и нямало нищо задкулисно. В момента имаме споделено ръководство, тъй като има четирима зам.-председатели на БСП, които участват активно във вземането на решения. Така че г-н Станишев не управлява еднолично, както се тиражира в някои медии.

Понякога сме заложник на емоциите на обществото. Подценихме тази реакция. Предложението за избор на Делян Пеевски беше направено от министър-председателя от трибуната на Народното събрание и това са фактите. Другото са някакви интерпретации, каза още червеният депуат. "БСП има своите поддръжници в различни сегменти от обществото. БСП е единствената партия, която стига до хората и покрива техните изисквания. Аз смятам, че БСП създаде предпоставка за управление на политика, обърната към хората, това са и първите стъпки на това правителство", убеден е Красимир Янков.

Спонтанните протести вече били подменени от хора, които не са доволни от изборните резултати и са останали извън парламента. Това станало ясно и от изявление на вътрешния миистър.

Имах възможността да работя с министър-председателя преди изборите и видях, че качествата му са безспорни. Има обществена заявка за промени и мисля, че това е правилния път", обяви той. "Моделът на управление, чрез тефтерчето на Златанов повече не бива да се допуска. Смятам, че логически трябва да се гледа като модел на управление по начин, по който се е управлявала държавата. Аз призовавам от ефира всички притискани от предишното управление да подадат сигнали, за да се разбере какво е било управлението на Борисов", обяви Янков. "Искаме в България да има работещи институции, да не се поддават на политически пристрастия", коментира той отношенията на президента към протестите. Според депутатъа, президенът Плевнелиев не би трябвало да се бърка в оперативната работа на правителството. Той би трябвало да работи в посока за обединение на нацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5348 |13.09.2013 Станишев: Кой спа, по време на договарянето на европарите за 2014-2020г. . 19| 6360 |13.09.2013 Румен Петков: Бойко вдига плакат "Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски" . 216| 5915 |10.09.2013 Сергей Станишев: Президентът да спре с ролята на брокер за формиране на коалиции . 63| 5514 |10.09.2013 Станишев: Съпротивата срещу нас е ожесточена и добре организирана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads