Реклама / Ads
5| 5555 |16.01.2008 НОВИНИ

Красимир Каракачанов: Българи не са поругавали сръбското знаме; сърбите са изнервени

.
Лидерът на ВМРО счита, че ситуацията в Сърбия е изнервяща заради изборите и заради Косово. Това била причината сръбската полиция да реагира твърдо.
 

След като мероприятията в чест на българската революционерка Мара Бунева в Македония били отложени заради катастрофата в Скопие, част от хората, тръгнали натам, решили да си направят малка екскурзия до Западните български покрайнини. Там те се поклонили пред паметника на Васил Левски, имали срещи с местните българи и на тръгване автобусът бил спрян, от него извадили са 6-7 души, по-едри момчета, и впоследствие двама от тях били отделени и обвинени, че са скъсали сръбско знаме, докато според тях подобно деяние няма. Всичко това разказа лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по НТВ. Нито един от хората в автобуса не е видял те да извършват нещо такова, а и у тях, самите не е намерено нищо. zapadni_pokrajnini.png

Каракачанов обясни случилото си със ситуацията в Сърбия, която е много сложна, както и ситуацията на Балканите. От една страна в Сърбия има избори, от друга страна тежи проблемът с Косово, който допълнително нагнетява напрежението, което е и причината за въпросната по-твърда реакция на сръбската полиция, коментира Каракачанов, но напомни, че всеки е невинен до доказване на противното. От ВМРО са във връзка с момчетата и техните семейства, както и с българските дипломатически мисии в Сърбия.

Frognews.bg напомня, че двама от българската група са арестувани по обвинения, че са скъсали сръбско знаме, а в багажа на третия била намерена бухалка, твърди сръбската полиция. И тримата са родени през 1980 г. Според сръбската полиция двамата спрели пред Дома на културата в Босилеград, счупили държателя, на който било знамето, скъсали националния флаг и част от него внесли в автобуса. На граничния пункт автобусът бил спрян и в него се намерила скъсаната част от знамето. Повдигнато им е обвинение за оскверняване на национални символи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6710 |15.01.2008 Българите в Ирак да воюват с терористите, искат от Пентагона . 0| 4791 |10.01.2008 "Die Presse": България напира да си реактивира АЕЦ "Козлодуй" с филм . 3| 5653 |04.01.2008 4-те тона хероин са минали през България, шумът около Куйович бил за заблуда . 4| 5903 |04.01.2008 България - зимна приказка на ужасите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads