Реклама / Ads
3| 7156 |14.11.2014 НОВИНИ

Красимир Ципов: Предстои сериозен анализ на свършеното от главния секретар на МВР

.
Красимир Ципов
Предстои да се направи сериозен анализ на работата на главният секретар на МВР през последната една година. Това каза новият зам.-шеф на МВР Красимир Ципов по „Фокус”.
 

 

Категорично искам да заявя, че нито промените в Закона за МВР, нито промените в Закона за Държавната агенция „Национална сигурност“ са свързани с това да се реализира по някакъв начин работата на главния секретар и на председателя на ДАНС. Нашата принципна позиция винаги е била да има начело на структурите в сектор „Сигурност“ утвърдени професионалисти. За съжаление компетентността на главния секретар през последната година бе поставена много пъти под въпрос, но въпреки всичко ние ще предприемем действия да се извърши анализ, един сериозен анализ по отношение на това как се е работело в МВР и след този анализ ще предприемем евентуално необходимите действия, заяви Ципов.

Относно темата за обединяването на охранителна и криминална полиция, той заяви: С новия Закон за МВР се случи в крайна сметка така, че в момента дефицитът в бюджета на МВР е над 200 милиона. Множество са причините, които са довели до тези резултати, но това е един от важните въпроси, които очакват едно незабавно решение. Разделянето на структури, след като повече от няколко години целенасочено се работеше в посока именно да има една такава структура като Главна дирекция „Национална полиция“, т.е. тя да обедини под една шапка всички униформени служители, според нас и според мен лично, в предишното ми качество като народен представител, започна да дава определени резултати. Какво се случи с новия Закон за МВР? Без каквито и да било аргументи се върна старата ситуация – разделянето на две главни дирекции – „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“. За съжаление не са видими каквито и да било резултати от това разделение, освен че се разделиха архивът на службата, деловодства, служители, секретарки, автомобили. Това не е нещо, което би следвало да доведе до някакви убедителни резултати в противодействието на престъпността. Надяваме се, че една такава промяна ще доведе именно до така желания резултат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4829 |14.11.2014 Красимир Велчев: Медиите да станат официална четвърта власт . 4| 4179 |25.10.2014 Полицаят убиец на Красимира: Не мога да спя, задето я прегазих . 44| 5182 |24.10.2014 Сидеров: Предстои ни най-зловещото управление в историята . 10| 4497 |22.10.2014 Кадиев: Никой не бърза за това правителство, предстои несигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads