Реклама / Ads
0| 4125 |13.01.2015 НОВИНИ

Красимир Ципов: Риск има, мерките в България са повишени

.
Красимир Ципов
Риск има, за съжаление има. Българските компетентни органи, разузнавателните служби, правят необходимото за реакция. Повишени са мерките за сигурност и те се прилагат ежечасно и ежеминутно. България е готова да отговори на каквито и да е предизвикателства. България има готовност да реагира. Така отговори на въпрос за терористична опасност в страната зам.-вътрешният министър Красимир Ципов.
 
Почти всички камери работят, някои не функционират напълно. Предприети са съответните действия. Текат разговори със Столична община за сътрудничество. И с пари ще се реши този въпрос. МВР със свой собствен технически и финансов ресурс ще реши този въпрос, обясни той.

България от 2010 г. е изпълнила критериите на Шенген, трябва да станем членове. България е готова и още през тази година заедно с Румъния трябва да се присъединим. На първо време по въздух. Затова работи сегашното правителство, водят се разговори с експертите на ЕК. Следващата седмица излиза докладът. За съжаление резултатите не са добри. Положихме усилия партньорите да бъдат убедени, че правителството е силно амбицирано да върне доверието, посочи той.

Капацитетът на Държавната агенция за бежанците е 6000, така че 200 000 не можем да приемем. Но сме готови да се справим. Доказваме, че българската граница се охранява достатъчно добре.Не пречим да водим разговори с Европа за подкрепа. Но не можем да кажем, че не можем да се справим с един силен миграционен натиск, коментира той.

Още от самото начало сме настоявали за логистична подкрепа от МО. Иначе Гранична полиция разполага с необходимия капацитет.Трябва да заявим, че българската граница се охранява добре, заяви той по отношение проблема за охрана на границата.

Ще се обединят Криминална и Охранителна полиция в Национална полиция, каза за една от реформите Ципов.Този процес стартира още в рамките на предизборната кампания. Следваме ясно единни европейски модели. Това е адекватният начин за справяне с престъпността. Административната реформа ще засегне служители от определена дата напред. Това няма да засегне, който и да е действащ служител от МВР, завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4484 |09.01.2015 Експертът Тих. Безлов: Шенген ще ни донесе повече рискове . 6| 4328 |08.01.2015 Главсекът на МВР: У нас има риск, но няма конкретна заплаха от тероризъм . 22| 7298 |22.12.2014 Красимир Янков за Фрог: Спирането на ТЕЦ-Варна вещае дисбаланс в енергийната система . 8| 8273 |20.12.2014 Красимир Янков: Парламентът пак е личен инструмент на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads