Реклама / Ads
1| 3887 |24.01.2019 НОВИНИ

КРИБ и АИКБ: Подкрепяме отлагането на закона за горивата

.
Източник: БГНЕС
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на индустриалния капитал в България недвусмислено заявяват своята позиция в подкрепа на внесения законопроект за изменение на Закона за административното регулира на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, внесен в Народното събрание от Министерския съвет на 10 януари.
 

Това се казва в съвместна позиция на двете организации.

 

Законопроектът предвижда отлагане на действието на закона за горивата, за да се осигури време за задълбочено обществено обсъждане за постигането на балансирани решения в интерес на всички икономически субекти, засегнати от тази регламентация. Към настоящия момент не е постигнато съгласие и такива решения не са налице.

 

"Отлагането на влизането в сила на Закона ще даде възможност на всички засегнати да се включат в преработката на иначе този куц закон, така че той да се превърне в мощно оръжие срещу тези, които не спазват правилата. Това може да стане и по-бързо от предвиденото, ако се работи конструктивно и интензивно. Само така ще можем да насърчим светлия сектор в търговията, преработката, вноса и износа на петролни продукти и същевременно ефективно и болезнено да накажем нарушителите.

 

Бихме искали да информираме обществеността, че докладът на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабанда към НС, който беше представен по време на пленарната сесия на 23 януари 2019 г,. е некоректен и не отразява случилото се по време на заседанието.

 

Констатацията, че Българската минно-геоложка камара /БМГК/ не подкрепя законопроекта на МС, е манипулативна. Основанието ни да твърдим, че е налице въвеждане в заблуждение от страна на Комисията, е депозираното в Народното събрание писмо-опровержение на БМГК. Въпреки че възражението на БМГК е предоставено на вниманието на председателя на Народното събрание, както и на председателя на водещата комисия, то не беше предоставено на народните представители по време на обсъждането на законопроекта в пленарната зала.

 

Позицията на двете работодателски организации е в защита на справедливите и обосновани искания на членовете им, които съвпадат и с интересите на потребителите, като те биха подкрепили и протестни действия от страна на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, както и на всички други засегнати страни чието мнение не е отчетено в процеса на съгласуване, ако такива бъдат предприети", се казва в позицията.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4349 |10.01.2019 И БСК се противопостави на КРИБ заради Закона за горивата . 8| 4393 |21.11.2018 Домусчиев и КРИБ се обявиха срещу протестите . 2| 4326 |20.11.2018 Искрен Веселинов: Не подкрепяме президента, но е висок данъкът на старите автомобили . 1| 3629 |13.11.2018 Нинова категорична: Не сме организирали протестите, но ги подкрепяме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads