Реклама / Ads
8| 5742 |16.06.2009 НОВИНИ

"Кричим" подарък на царя за ЧРД?

.
Симеон Сакскобурготски
Поредно дело Сакскобурготски срещу държавата ще се проведе днес в Окръжен съд Пловдив. Съдебното заседание е по гражданското дело, образувано по иска за собственост на Симеон Сакскобургготски и неговата сестра. Двамата наследници искат държавата да им върне двореца "Кричим".
 

Наследниците на Борис Трети са представлявани от адвокат Ели Христова, а ответната страна – от проф. Владимир Петров и юрисконсулти на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Областна администрация–Пловдив.
На предишно съдебно заседание не беше допусната съдебно-оценъчната експертиза на вещото лице Мария Михайлова, тъй като при извършения оглед на място вещото лице не е успяло да индивидуализира по площ, местонахождение и граници част от исканите за възстановяване земеделски имоти.

Защитниците на държавата представиха извлечение от картата на възстановената собственост на местността „Курт курия”. По тяхно и на ищеца искане съдът постави нова задача на вещото лице - да изготви комбинирана скица, като се съобрази с геодезическото заснемане и картата на възстановената собственост на местността.


Спорният дворец

Пловдивските магистрати не приеха заключението на вещото лице архитект Топалова към съдебно-техническата експертиза като разшири състава на същата и включиха за участие инженер-конструктор, чиито знания са необходими за изготвяне на заключение по поставената задача.

Ако съдът допусне за законен иска на Симеон и сестра му, лидерът на НДСВ може да получи добър подарък за рожденния си ден, който празнува днес.

От царската партия, разкриха, че Сакскобурготски ще посрещне празника си в партийната централа на „Врабча” 23 без да променя ритъма на работния си ден. Молебен за здравето му е подаръкът на съпартийците му. Симеон ще празнува сам без семейството си, тъй като съпругата и децата му не са успели да пристигнат за празника в София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8606 |03.03.2009 Георги Първанов: Нашата свобода не е случаен исторически подарък . 18| 5378 |29.06.2008 Царят получи престижна награда за защита на мира и демокрацията . 17| 6684 |25.04.2008 Станишев, Доган и царя се събират в хотел на Богомил Бонев . 5| 4658 |17.04.2008 Станишев забравил телефона на царя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads