Реклама / Ads
2| 5353 |14.07.2010 НОВИНИ

Крият катастрофа на пиян следовател

.
Скандалният следовател Петьо Петров, който уличи бившия военен министър Николой Цонев в даване на рушвет, е катастрофирал пиян с личния си автомобил.
 
Нова е научил “Труд” от източници от прокуратурата. Пътният инцидент е станал в понеделник към 13,30 часа на кръстовището на столичната улица “Сребърна” и бул. “Черни връх”.
От КАТ потвърдиха за катастрофата, но не пожелаха да съобщят дали прочутият магистрат е бил с алкохол зад волана. Според наши източници обаче Петров е бил солидно почерпен.

Петьо Петров, който стана известен с прякора Пепи Еврото, се движел с автомобила си - сиво комби “СААБ”, по бул. “Черни връх”. Завивайки, следователят ударил последователно две коли, които пътували по улица “Сребърна”. Все още не е ясно каква е точната причина за катастрофата, но най-вероятно под въздействието на алкохолните градуси магистратът е загубил контрол над колата. За щастие нито един от участниците в произшествието не е пострадал, има само щети по колите.
Името на Петров нашумя покрай арестите на бившия военен министър Николай Цонев, ексглавния секретар на финансовото министерство Тенчо Попов и съдията от Софийски градски съд Петър Сантиров.

На 1 април тримата бяха задържани след сигнал от следователя, че са му предложили подкуп от 60 000 евро, за да “потули” дело срещу Цонев. Петров разследвал бившия военен министър за сключване на неизгоден договор за изграждането на оптична мрежа “Странджа В”. Цената на сделката е 120 млн. лв.
Няколко съдебни състава установиха, че има данни следователят Петров сам да е провокирал искането на рушвета. В тази връзка прокуратурата започна проверка.

Покрай аферата с подкупа стана ясно, че Петров се е подвизавал с няколко самоличности. В съдебни документи и регистъра на Института по криминалистика и криминология на МВР той бил познат още като Петьо Петков и Петьо Тодоров (Петров).
Следователят е основен свидетел и на обвинението срещу бившия районен прокурор Славчо Кържев. По негов сигнал до ВСС срещу топмагистрата беше повдигнато обвинение - че притискал Петров да върне на обвиняем “Опел Вектра” със спорна собственост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5762 |26.06.2010 В. Сидеров: Министерства могат да се слеят, агенции да се закрият . 15| 6817 |17.06.2010 Как се отстранява следовател? . 9| 5390 |04.06.2010 Крият секретната информация от членове на ВСС . 0| 4904 |17.05.2010 Двама българи загинаха при катастрофа в Кипър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads