Реклама / Ads
28| 6887 |11.07.2012 НОВИНИ

Крият зад граница свидетелка срещу Трактора

.
Алексей Петров
Теменужка Кайлитска е под постоянна полицейска охрана в чужбина заради заплахи за саморазправа. Тя е една от най-важните свидетелки по делото „Октопод”.
 

Теменужка Кайлитска - една от основните свидетелки по делото срещу Алексей Петров-Трактора, от месеци се намира под засилена полицейска охрана зад граница, пише Монитор. До мярката се стигнало след като станало ясно, че бившата барета е планувала саморазправа с бизнесдамата, която дава показания срещу него.

За да запазят свидетелката, разследващите използвали новата програма за защита на лица зад граница, научи „Монитор”. Благодарение на подписаните от правителството „Борисов” спогодби със страните от ЕС родните прокурори могат да изпратят зад граница важни свидетели, за които се знае, че могат да пострадат, ако останат у нас.

Кайлитска е една от най-важните свидетелки по делото „Октопод”. В показанията си тя казвала, че е прехвърлила 51% от собствеността на таксиметровата си компания „Такси С Експрес” на един от най-близките хора на Петров – Марчело Джотолов, също подсъдим по мегапроцеса. Цялата далавера станала под натиска на Трактора, твърди още Кайлитска в показанията си.

На някое от следващите заседания по делото „Октопод” Кайлитска ще бъде призована да се яви в съдебната зала, за да даде показания пред магистратите. За да се осигури безопасността на свидетелката, тя ще бъде доведена тайно в България и ще бъде преведена през вътрешните коридори и подземия на Съдебната палата. Запознати обясниха, че е много възможно Кайлитска дори да пристигне у нас буквално няколко часа преди заседанието.

Разследващите обясниха, че вече няколко пъти Трактора и приближените му са се опитвали да запушат устата на свидетелката. Преди няколко месеца дори стана ясно, че страници от разпита й пред прокуратурата са изчезнали. Все още не е известен човекът, откъснал листовете от папките, които се намират в деловодството на съда. Едни от хората, които имат достъп до папките, са адвокатите на подсъдимите, тъй като те се запознават със събраните доказателства. За липсата на страниците известила деловодителката, която забелязала, че прошнурованите и подпечатани папки са разкъсани.

При справка станало ясно, че на липсващите страници се намирал разпитът на бизнес дамата Теменужка Кайлитска, която е един от основните свиделите срещу Трактора. Софийският градски съд решава дали да остави за постоянно в ареста Алексей Петров. Съдия Румяна Ченалова на предното заседание по делото прецени, че трябва да се направи допълнителен разпит на свидетеля Пламен Устинов.

По време на заседанието на 19 юни съдът назначи и тройна експертиза за здравословното състояние на Петров и даде указания на началника на Централния софийски затвор да проведе терапия чрез специализирани изследвания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5958 |09.07.2012 Пак огнен ад: Пламнаха 800 дка до границата с Турция . 37| 8429 |05.07.2012 Кр. Патрашкова заплашвала свидетелка? . 26| 7412 |10.06.2012 Елеонора: Крият нещо от нас за смъртта на Мирослава . 25| 8790 |24.04.2012 Скандали в БСП, крият писмо от Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads