Реклама / Ads
24| 12485 |10.01.2010 НОВИНИ

Крика: Емигрирам, това не е моята България!

.
Около 20-30 души изпратиха радиоводещия Боби Цанков в последния му път. Сред опечалените, освен роднините и вдовицата на Цанков, бяха Димитър Ходжев, известен като Митьо Крика, и съпругата му Нина Никол. Опелото на радиоводещия беше в църквата на Централните софийски гробища.
 

Специално за Frognews.bg Митьо Крика заяви, че е обиден на медиите, които постоянно припомняли, че Боби Цанков не е имал образование на журналист. Според него радиоводещият е бил изключително харизматична личност и е можел да води предаване няколко часа без да бъде скучен на своите слушатели. Крика беше един от малкото приятели на Боби, който го изпрати за последно по вечния му път. Двамата последно се видяли на сватбата на радиоводещия, на която са присъствали Павел Чернев, Валентин Димитров и адвокатът на Цанков, които днес не посмяха да отидат на погребението по неясни за Ходжев причини. Той допълни, че на сватбата Боби Цанков е споменал за нов радиопроект, но подробности така и не били съобщени. Наглостта на мафията е накарала Митьо кКрика да се замисли за емиграция, тъй като това определено не е България, която той желае. Сегашното положение по-скоро го връща към 1997-ма и показнаите убийства на известни личности през 90-те. Самият факт, че софийският прокурор Николай Кокинов ходи с охрана бил показателен за това.

Frognews.bg
припомня, че радиоводещият и автор на криминални романи Боби Цанков беше разстрелян в центъра на София на 5 януари тази година. По подозрение за връзка с покушението полицията арестува Големия Маргини и сочения за наркобос Сако, който впоследствие беше освободен.

Журналистът, който често беше свързван с подземния свят и който с охота разказваше за връзките си с мафията, бе надупчен от засада, докато влизал в адвокатска кантора. Ранени бяха и други двама, които са били в близост до Цанков. Те бяха откарани във военната болница, но впоследствие стана ясно, че няма опасност за живота им.

Преди да бъде разстрелян, Боби Цанков направи изказвания в предаването "Горещо" срещу Манол Велев, като го обвини, че е прал пари в игрите на радиоводещия. Бяха споменати и мената на футболния човек Лъчезар Танев и човекът радио Радослав Янкулов.

Кой е Боби Цанков:
Борис Николов Цанков е роден през 1979 г. в София, завършва СМУ „Любомир Пипков". Изявявал се е като водещ на SMS игри по радио „7 дни", радио „Хит 7", радио „Сигнал плюс", радио „Спорт", радио „Вива", радио „Браво" - Варна, радио „Практика", радио „Екстрийм" - Перник, тв „Канал 2001", „Балкан - Българска телевизия", телевизия СКАТ, BGTV (България Кабел), телевизия „7 дни".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7405 |08.01.2010 Митьо Крика: Търсете по-нагоре от Цанков вината за радиоаферите . 9| 4751 |22.12.2009 Борисов: Янев казва това, което БСП и ДПС мислят . 3| 5556 |02.12.2009 Парадокс! Намаляват БАН-ския бюджет с 10 млн; това не значело по-нисък бюджет . 2| 5069 |01.12.2009 Фандъкова: София е готова за зимата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads