Реклама / Ads
19| 5032 |26.05.2011 НОВИНИ

Кристалина Георгиева бие Борисов по одобрение

.
Кристалина Георгиева
Бойко Борисов заема третото място в класацията за десетте най-одобрявани български политици. С по-голямо доверие от него са министър Росен Плевнелиев и еврокомисар Кристалина Георгиева, която оглавява класацията. Това показва изследване на МБМД за обществените и политически нагласи преди изборите през октомври, направено в първата половина на май.
 

Статистическите данни сочат, че единствено при Кристалина Георгиева и Плевнелиев се наблюдава положително съотношение спрямо доверие - недоверие към тях. Доверието към Георгиева е 52 %, а недоверието е 36 %. За Росен Плевнелиев тези цифри са 45 към 43 %.

Недоверието към Бойко Борисов е 9 % по-високо от доверието към него. 42 % от гласувалите му имат доверие, 51 % имат недоверие към него.

След Борисов в класацията топ 10 на политиците у нас следват: Цветан Цветанов, Меглена Кунева, Георги Първанов, Мирослав Найденов, Йорданка Фандъкова, Николай Младенов, Свилен Нейков.

Според социолозите на МБМД изследването показва, че нито един от лидерите на партии, каквито и да са те, не влизат в топ 10 за най-одобрявани български политици. Изследването регистрира изключително ниско доверие към институциите.

0,001 процент е вероятността да се кандидатирам за президент. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който участва в откриването на Седмата среща на българските медии в Хага днес, в отговор на въпроса дали ще участва в надпреварата за държавен глава.

Борисов подчерта пред участниците в срещата важността на прозрачността в собствеността на медиите. По думите му управляващите ценят работата на българските вестници, списания и сайтове в чужбина, за да може сънародниците ни зад граница обективна информация.

Той коментира също, че не смята, че наесен ще има предсрочни избори, но ако все пак се стигне до такива, ще стане това, което каже народът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 7671 |26.05.2011 Wikileaks: Б. Борисов-мащабна контрабанда на амфетамини и зависимост от Лукойл . 16| 4725 |25.05.2011 Станишев: Управлението на Борисов ни връща в 2004 . 23| 8205 |24.05.2011 Борисов стана "негово превъзходителство" за читалищните дейци . 20| 5306 |22.05.2011 Р. Христов: Имам кураж да се боря с Б. Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads