Реклама / Ads
20| 8354 |20.01.2010 НОВИНИ

Кристалина търкала студентска скамейка с Костов, Луджев, Инджова и проф. Геогиев

.
Кристалина Георгиева
Номинираната вчера от Бойко Борисов за български евро комисар Кристалина Георгиева била състудентка на Иван Костов, Ренета Инджова, Димитър Луджев. Това разкри пред „Фокус” ректорът на УНСС проф. Борисолав Георгиев, който също бил неин състудент.
 

Бяха елитен випуск, учеха специалност „Политическа икономика”, разказва икономистът. Новата фаворитка на ГЕРБ той характеризира като изключителен професионалист, дипломатична, без никакви залитания, човек който отваря врати и сърца, строи мостове, но не ги изгаря. Състудентът и е категоричен, че Кристалина Георгиева и без да е гледала картата ще се справи добре по география.

„ Тя на практика е обиколила света, десетина години живя в Москва, защото отговаряше от Световната банка за Русия. . Отговаряше за Русия, след това отговаряше за Азия, Китай, Тихоокеанския регион. И аз защо съм така толкова уверен в нейната успешна кариера като комисар. Защото вижте, значи тя е работила за Русия, по отношение на Русия, за Китай, Азиатският регион, тази година работи в Щатите, а това са основните контрагенти на Евросъюза в света. Тя фактически работи със страни, които познава изключително добре”, казва проф. Георгиев. Той разкри и любопитната подробност, че бъдещата евро комисарска, докато работела в Москва живеела в апартамента на вожда и учителя на българския народ Георги Димитров. Съвпадението било случайно, а жилището не било голямо и разкошно.

Кристалина Георгиева попаднала в световните финансови институции по линия на американска фондация. После я поканили да чете лекции в Масачузетския университет първо, след това в Харвард и така я изтеглиха на работа като експерт, проследява кариерата състудентът й.
В момента Георгиева била болна от грип, гласът и е паднал, но въпреки това успяла да даде положителен отговор на офертата на Борисов да се кандидатира за поста, на който Румяна Желева се провали с трясък.
Ректорът на УНСС обяви, че е замислил да възстанови закрита през 1990 г. специалност „Политическа икономика”, защото много даровити българи, минали през нея получили висока професионална реализация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5464 |19.01.2010 Кристалина Георгиева с интензивна подготовка за еврокомисарския изпит . 88| 10608 |19.01.2010 Желева развя бял байряк, Кристалина Георгиева е план "Б"? . 8| 4905 |02.11.2009 Симеон на съдебната скамейка заради горите в Рила . 8| 6774 |03.05.2008 Кристалина Георгиева: Поскъпването на храните в света ще доведе туристи у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads