Реклама / Ads
4| 4010 |04.11.2019 НОВИНИ

Кристиян Вигенин: БСП категорично се върна в местната власт

.
Кристиян Вигенин Източник: БГНЕС
„Целите, които си поставихме, бяха изпълнени и смятам, че се справихме много добре на тези избори, въпреки средата, в която бяхме поставени. БСП категорично се върна в местната власт и това е добра основа за надграждане за следващи избори“, коментира заместник-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин пред Нова телевизия.
 

Той добави, че България вече е различна, а БСП има последователно развитие през последните години.

 

„Справяме се все по-добре на избори и разширяваме влиянието си: първо на президентските избори, след това в парламента и Европейския парламент, а сега на местните избори. Усеща се прилив, който изтласква партията все по-нагоре. Само преди четири години нямахме нито един областен кмет, имахме около 30 общински кметове, под 40 депутати в Народното събрание и постигнатото на тези местни избори показва повишеното доверие към БСП“, каза още Вигенин.

 

Той коментира, че в местната власт се получава сериозно окопаване на действащи кметове от управляващото мнозинство, които се ползват с подкрепата на централната власт, а когато дойде време държат ГЕРБ във властта.

 

„Това е система, която е много трудно да бъде разбита, особено в малките общини. Там най-големият работодател е общината, а в нея работят само хора на управляващите. Има сериозен натиск и страх към техните семейства, купуването на гласове също е проблем. Имаше немалко сигнали в общините и на двата тура за купуване на гласове. Там, където има значително ромско население виждаме, че те в огромното си мнозинство то предпочита определен кандидат. Няма как някой да ме убеди, че това става без натиск, без заплахи и купуване на гласове“, категоричен бе Кристиян Вигенин.

„Мая Манолова и инициативният й комитет обявиха намерението си за касиране на изборите, но нека да видим какво ще направят. Резултатите показват, че Йорданка Фандъкова е изключително популярна в секциите с ромско население. Там тя печели с 80-90 %, но не искаме да поставяме под съмнение резултатите от изборите преди да сме видели сигнал от щаба на Мая Манолова“, коментира Кристиян Вигенин във връзка с искането на кандидата за кмет на София, подкрепен от БСП, Мая Манолова, за касиране на изборите в столицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4001 |22.10.2019 Захариева: ЕК категорично заявява постигнатият от България прогрес . 5| 4696 |11.10.2019 Кристиян Шкварек: Съмнявам се близо четири милиона души да хукнат към Европа . 0| 3996 |10.10.2019 Кристиан Вигенин: БСП подкрепя декларацията на НС за Северна Македония . 3| 5611 |11.09.2019 Кристиан Вигенин: Борисов отговаря за ДАНС, а твърди, че не знае за разследването за шпионаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads