Реклама / Ads
9| 6666 |30.09.2020 НОВИНИ

Кристиян Вигенин: До неописуемо дъно стигнахме в този състав на НС

.
Срам ме е да се кача на трибуната заради хората там. Няма да ме видите там. Има човек, осъден на втора инстанция, който стои там. Временно оттегляне - за това призовахме, докато се произнесе последната инстанция. Това е достойно. Дъното, до което стигнахме в този състав на НС наистина е неописуемо. Очаквам скоро да му дойде края и да дойде следващ парламент, в който това няма да се случва.
 

Това заяви пред bTV Кристиан Вигенин, член на ръководството на БСП и зам.-председателят на парламента.


Вигенин посочи, че е недопустимо БСП да не може да се покаже като силна и консолидирана политическа сила на фона на разпада на ГЕРБ. 


“Немалко от действията в последните месеци, включително и напускането, не могат да намерят логическо обяснение. Мисля си, че има друга мотивация. Този ход е неразбираем, тъй като нищо в парламентарната група не се е променило. Те напускат и партията. Само Жаблянов обяви, че остава”, заяви още Вигенин.


По думите му този ход не е драматичен. 


“Обвиненията, че едва ли не била вождистка партия не са вярни. Това са хвърлени във въздуха твърдения и вече никой не вярва на тях. Ще преодолеем и това, ще минат още няколко дни и всички, ще видят, че БСП е една различна партия”, посочи Вигенин.


Той заяви, че очакват още атаки и има хора, които са там, за да тровят партията отвътре. Той определи като спекулации твърденията, че отношенията между президента Радев и левицата са в точка на замръзване. 


“Ако по някои въпроси вижданията ни съвпадат, това е добре. Но това не значи координирани действия. Той е президент. Ние сме парламентарна опозиция. На следващите избори ще бъдем и управляващи”, заяви с категоричност Вигенин.


Вигенин посочи като опит на премиера Борисов да си купи благоволение от другата страна на океана с новината за изтребителите.

 

"Не е параноично да смятаме, че властта се опитва да купи спокойствие по този начин, след като много хора го мислят... Трябва да има усещане за мярка от страна на министър-председателя. Той загубва връзка с реалността, гледа света през джипа си", коментира още Вигенин.

 

За заявката, че се проучват възможности за закупуване на още 8 изтребителя, Вигенин коментира, че вижда в това прибързаност.

 

"Подобни заявки са много прибързани, при положение, че сме в икономическа криза, която ще се задълбочава, въпросът е, че в момент, в който трябва да се ограничат всички излишни разходи, това е някакъв опит премиерът да си купи някакво благоволение от другата страна на океана, безразборно харчене на средства. Не твърдя че е така, а че може да има такива съображения“, каза той.

 

“Този доклад е обективен. Но за разлика от министъра на правосъдието, не мога да кажа, че е положителен. Не съм виждал по-сив доклад дори в годините, в които бяхме най-зле. Тук няма една дума насърчение или надежда, че нещо ще се случи в идните няколко месеца”, посочи още Вигенин, който е и бивш външен министър по повод докладът на Европейската комисия за върховенството на закона у нас.


“Виждаме един доста мрачен доклад. Мониторингът остава. И в този доклад се подчертава, че няма решение за прекратяване на мониторинга. Не се и препоръчва такова. За страна, която има претенциите, че е готова да излезе от мониторинговия механизъм, този доклад не дава основание да мислим така”, категоричен беше още Вигенин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4980 |28.07.2020 Кристиан Вигенин: Прах в очите на хората са предложените от правителството мерки . 5| 5387 |02.07.2020 Вигенин: Публикуването на есемес комуникация е унизително за правовия ред . 9| 5007 |28.04.2020 Кристиан Вигенин: Една парламентарна демокрация не се управлява от телевизионния екран . 2| 4184 |04.12.2019 Кристиан Вигенин: ОССЕ препоръча да се отмени изцяло решението за намаление размера на партийните субсидии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads