Реклама / Ads
1| 6027 |14.09.2011 НОВИНИ

Критично е състоянието на пострадалия при пожара в "Чепинци"

.
Реакторът не е бил пълен, заради което се е разминал и огромен пожар заради леснозапалимите материали.
 

56-годишният мъж, който пострада тежко при снощния пожар в село "Чепинци", все още е в критично състояние в „Пирогов”, съобщи БТВ. Пострадалият е с 45 процента изгаряния, предимно в горната част на тялото. Пожарът избухва около 21 ч. снощи. Мястото е реактор за бъркане на битум в предприятието на "Изола Петров". По това време в нощната смяна има 7 души. В това число и началникът на смяната - 56-годишният Митко Грозданов. Според версията на собственика на завода, всички изисквания за безопасност са спазени и не става дума за производствена авария, а за отмъщение на служител.

„Един от работниците вземал грунд с разредител и за да направи мизерия на работниците го е сипал горе и се е самозапалил”, каза Иван Петров. Ангел Жиков,  служител и очевидец, разказа, че заради отсъствието на негов колега предишната нощна смяна, друг работник решил „да му направи мизерия”.  Да му цапа на валовете, да не може да седне цяла вечер, че предишната вечер той е работил цяла вечер вместо него, каза Жиков.

Служителите са благодарни, че реакторът не е бил пълен, заради което се е разминал и огромен пожар заради леснозапалимите материали. Собственикът Иван Петров каза, че преди години също е имало инцидент и то пак със същия работик. Жителите на "Чепинци" също имат спомени за предишни случки в завода, заради което и вчера изпадат в паника.

1077 души се подписват на петиция, пратена до Европейската комисия, общината, парламента и прокуратурата. Исканията са за проверки във връзка с инцидентите и завишените норми на замърсяване в "Чепинци".

Причината за пожара в "Чепинци" е технологична грешка при боравенето с разредители. Това заяви главен комисар Николай Николов, директор на „Пожарна безопасност и защита на населението". Той съобщи още, че е локализиран пожарът в Пернишко. Очаква се до обяд да бъде потушен. Стихия е обхванала 6000 декара обща площ, от които 500 дка смесена гора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6001 |30.03.2011 Състоянието на охранителя от Сливен в критично . 8| 5527 |07.03.2011 Състоянието на Йоско е стабилно . 7| 5639 |27.10.2010 Състоянието на Мутафчиев е стабилно след инсулта . 0| 5389 |29.06.2010 Нивото на Дунав остава критично, Видин заплашен от потоп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads