Реклама / Ads
3| 4702 |26.09.2009 НОВИНИ

Критикуват съкратени процедури за убито ченге

.
Да няма леки присъди за убити полицаи. Източник: Вяра Йовева
Заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков се обяви за недопускане на съкратени съдебни процеси при дела за посегателства срещу полицейски органи. Това се случи в предаването "Седмицата" на Дарик радио.
 
„Обобщено казано, наказанията, предвидени в Наказателния кодекс, по правило не са малки, но съкратените съдебни следствия, които се прилагат изключително интензивно в българските съдилища след 29 април 2006 година, както и статутът на споразумението между прокурори и защитникът, който пък съществува от 2000-та година, задължават съдът да определя наказания, под тези минимуми. Поради което, когато е извършено посегателство срещу полицейски орган, мисля че да не бъдат допустими съкратените процеси ще са една разумна законодателна промяна. От няколко месеца от съкратените производства бяха изключени няколко други ситуации. Може би знаете, че когато е нанесена тежка телесна повреда или има убийство, както и когато деецът е бил в пияно състояние, не са допустими съкратени процеси. Споразумението и съкратеното следствие са различни институти, но общо взето попадат в една и съща процедура. Според мен би било разумно предложение, когато посегателството е срещу полицейски орган, също да не са допустими съкратени съдебни следствия", мотивира искането си Вучков.

Месечната добавка на за храна на ченгетата да стане от 30 на 60 лева и така да се изравни с тази, която взимат военните, такова намерение има новото ръководство на МВР, пък поиска заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров.

Той и колегата му Веселин Вучков ще бъдат на утрешното мълчаливо присъствие на полицаите пред столичния храм „Света Неделя", което ще се проведе под надслов „Върховенство на закона за всички". Заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пък се обяви за недопускане на съкратени съдебни процеси при дела за посегателства срещу полицейски органи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4693 |25.09.2009 Уволниха 4 неетични ченгета . 0| 4848 |24.09.2009 Ченгета отказаха подкуп от 100 евро . 0| 5094 |23.09.2009 Ченге се самоуби в Бяла Слатина . 7| 4861 |17.09.2009 Ц. Цветанов: Задържано ченге замесено в имотни измами

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads