Реклама / Ads
0| 9139 |24.07.2014 НОВИНИ

Крокодила: Троен убиец свидетелства срещу мен

.
Емил Милев-Крокодила, срещу когото са повдигнати 6 обвинения за различни тежки престъпления, изпрати до в. "168 часа" първото си писмо от ареста. Той написа своята позиция в отговор на въпроси от вестника, които неговите адвокати успяха да му занесат в килията.
 

На предпоследното заседание Емил Милев обвини единия от свидетелите срещу него - Николай Генов-Тавата, в убийството на Митко Бретона и отвличането на Вене Сотиров. В писмото си той включва още едно име в черния списък - баджанака на Брендо Константин Дишлиев.

Преди седмица на разглеждането на мярката за неотклонение на Крокодила, съдът отложи заседанието си, за да може Емил Милев да се запознае лично с цялото обвинение, което е 32 тома. След като беше обявена нова дата,арестуваният за втори път настоя да бъде изслушан относно информацията, която има за Николай Генов. Съдийката обаче бе категорична, че заседанието вече е закрито, и не уважи желанието му.

Още на 4 юли Емил Милев е депозирал искане да бъде изслушан от Софийския градски съд (СГС) по отношение на Генов. До момента такъв разпит не се е състоял. Той настоява, че основният свидетел по делото срещу него е убиец.  


В същото време обаче магистрати поясняват, че в подобна ситуация е нормално тежки престъпления да се разкриват благодарение на хора, които не са с чисто минало. Често се случвало да бъдат вземани показания от престъпници, именно защото са най-близо до извършителите.

Емил Милев настоява, че срещу Генов, който признава за извършен обир в съучастие, не е повдигнато никакво обвинение.

Показания срещу Крокодила дават и анонимни свидетели По времето на единия от обирите, за които е повдигнато обвинение на Милев, той твърди че е бил в Белгия. Дали това е истина, или не, предстои съдът да прецени.

Съпругата на подсъдимия Марияна предостави снимките, за които Милев казва, че са направени по време на престоя му в град Гент, който съвпада с датата на въпросния обир. Все още обаче не е установено дали снимките са автентични и кога точно са правени.

Ето какво казва п Крокодила: "Във връзка с вашите въпроси заявявам следното: Знам от сигурен източник, че Николай Цветков Генов е
убил Митко Бретона и Константин Дишлиев пред индийски ресторант в София Знам, че е отвлякъл Вене Сотиров. Подробностите ще ги кажа и на вас, но първо трябва да дам показания пред Софийския градски съд."

Първият случай, за който става дума - убийството на Димитър Тодоров-Митко Бретона, който е ментор на поколения български престъпници, е извършено на 16 февруари 2005 г. в столичния ресторант "Бъфало". Миналата година се появиха версии, че групата за мокри поръчки "Килърите 5", ръководена от Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, е отговорна за показния разстрел. В показанията си свидетелят Николай Генов свързва Емил Милев и с тази банда.

Второто убийство, което Крокодила посочва, е това на Константин Дишлиев, което става на 14 май 2005 г. Жертвата е съпруг на сестрата на жената на Евелин Банев-Брендо. Застрелян е с 10 куршума, докато се качва в колата си "Порше Кайен" пред индийския ресторант "Тадж Махал" в София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4788 |24.07.2014 32 лв е средната сметка за електроенергия в Западна България за юни . 8| 5328 |14.07.2014 Самоубиецът от Роман нарязал матката на приятелката си . 6| 5627 |07.07.2014 Потвърдиха доживотната присъда на двойния убиец Бошнаков . 2| 5523 |04.07.2014 Изнасилвач и убиец на сина си блокира делото си 20 пъти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads