Реклама / Ads
5| 4982 |18.01.2020 НОВИНИ

Крум Зарков: Искаме да свалим правителството и то да понесе политическа отговорност

.
Крум Зарков
Искаме да свалим правителството, да констатираме провала, който те консумират, да понесат политическа отговорност за случилото се. След което следваме процедурата по Конституция, а именно разглеждането на възможностите за ново мнозинство в този парламент и избори.
 

Това каза Крум Зарков, зам.-председател на ПГ „БСП за България“, пред БНТ. „Десетки пъти сме поставяли въпроса и за водата, и за въздуха, а и за отпадъците в Народното събрание под различни форми. Липсата на чуваемост, отказът да се поставят правилните въпроси е това, което ни доведе дотук“, сподели още той.

 

Според него кризата е последствие от проблем, който може да бъде констатиран в много сектори – работа без ясна цел и посока. „Дали е в социалното ведемство, дали е в здравеопазването, или във водния сектор- правителството няма ясна посока, поради което и не е възможно за него да обясни точно какво прави“, обясни социалистът.

 

По думите му през 2009 г. в България се  губи 60% от водата си средно между водоисточниците и чешмите, а 10 години по-късно, при осигурени милиарди финансиране,  губим 61%. „Идеята с ВиК холдинга я няма в нито един от няколкото стратегически документи, които има във водния сектор, нито в законите, които са приемани през годините за водния сектор - това означава, че това е действие ad hoc, с което се иска да се осигури спокойствие“, посочи Зарков.

 

Според него, за да се стигне до качествени решения, трябва качествена промяна в начина, по който се мисли, прави и говори в политиката. " С търсене на вината назад, с наддумваници, с ad hoc решения, с хвърляне на бомби, които да отвлекат общественото внимание от един проблем докато не избухне другият, това няма да се случи“, каза още Крум Зарков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4605 |15.01.2020 Крум Зарков: Димитров се оказва човека, който е изгоден в момента . 9| 4184 |03.01.2020 Крум Зарков: Парите изтичат в джоба на някой, а водата по улиците . 2| 4757 |18.12.2019 Нинова: Искаме гаранции за чиста вода, храна и земя . 5| 4925 |27.11.2019 Менда и Валери: Искаме само да бъдат регистрирани имотите, предлагани за краткосрочно настаняване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads