Реклама / Ads
7| 4815 |26.11.2020 НОВИНИ

Крум Зарков: Проблемът не е в Конституцията, а в статута на Главния прокурор

.
Крум Зарков
"Конституцията може да се променя. Тя не е свещена крава, тя сама е изписала как се променя. Нека кажем нещата ясно - проблемът, който се поставя е в съдебната власт и по-точно в статута и правомощията на главния прокурор". Това заяви народният представител от БСП Крум Зарков за вчерашния дебат за провеждане на Велико народно събрание (ВНС) за нова Конституция.
 

Заиграването с Основния закон на страната е с политическа цел - да спечели няколко месеца власт сегашното изчерпано правителство. То отваря пътя към процеси, които нашите колеги от ГЕРБ или не разбират, или не искат да разберат, казва още пред  News.bg  той.

 

Не една и две държави са се сринали от този път, припомни той. "Това е техника на политическия блъф, който води до все по-големи залози и накрая ще се окажем в състояние, в което, след като практически съсипаха, където има читав закон за 4 години, бяха на път да съсипят и Конституцията. Слава Богу засега го предотвратихме", коментира червеният депутат.

 

"Конституцията може да се променя. Тя не е свещена крава, тя сама е изписала как се променя. Нека кажем нещата ясно - проблемът, който се поставя е в съдебната власт и по-точно в статута и правомощията на главния прокурор", обясни Зарков.

 

"Това, което протестът от лятото постигна е, че на следващите избори, когато и да са те, всяка сериозна политическа сила, ако иска да е на дневен ред, ще трябва да обясни какви са й вижданията по този въпрос", смята социалистът.

 

"Ние в БСП съставихме съвет по правосъдие, който съвсем скоро ще излезе с ясни идеи и ако се наложат промени в Конституцията в тази й част, ще ги направим. Разликата в подхода е, че ние ще действаме честно и професионално, а не както сега видяхме - некомпетентно и със скрити помисли", допълни още Зарков.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4726 |25.11.2020 БСП: Властта е уплашена, готова да посегне на Конституцията, за да остане на власт . 15| 5156 |19.11.2020 Корнелия Нинова: С една сериозна промяна в данъчната и социална политика може да се реши проблемът с неравенствата и бедността . 63| 8512 |14.11.2020 Иван Костов: Проблемът на Северна Македония не е с България, а с Европейския съюз . 14| 4773 |31.10.2020 Проф. Генчо Начев: Проблемът е отдавна. Легла ще внесем, медици - не можем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads